Életmód

2016.11.13. 20:57

5 tuti tipp az agyad felpörgetésére

1. Rendkívül fontos az olvasás, ha teheted, olvass mindennap, erre a legideálisabb a reggel, mivel ilyenkor indul be rendszerünk központja, az agy. Az olvasás serkenti az agyműködést, így fogékonyabb leszel egész nap.

Forgács Ádám

2.  Ha teheted, hallgass komolyzenét! A zene jótékony hatású agyunk működésére, elősegíti a hatékony kommunikációt, nyugtató hatása van, valamint segít figyelmesnek maradni egész nap.

3.  A logikai játékok, keresztrejtvények is serkentik az agyműködést. Beindítják az agy különböző területein lévő fogaskerekek működését.

4.  Nem feltétlenül kell órákat tölteni meditációval, hiszen napi pár perc meditációval könnyedén oldható a szorongás és a stressz, és javítható a koncentrációs képességünk. A meditáció segít feldolgozni a napi információhalmazt.

5.  Ezek közül talán az egyik legfontosabb a rendszeres, minőségi alvás. Ha tehetjük, feküdjünk le minél korábban, és hagyjuk szervezetünket regenerálódni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!