2014.05.16. 14:20
A jótékony barna vadköles
A vadköles kovasavtartalma kiemelkedő, de jelentős a foszfor, fluór, kén, vas, magnézium, kálium és cink tartalma is.
Gazdag B vitaminokban, pantoténsavban és nikotinsavamidban – tudtuk meg Scher Zoltánné természetgyógyász, fitoterapeutától és Bíró József őstermelőtől. A szakértők ajánlják fogyasztását azoknak, akik friss, sima bőrt és fénylő hajat, egészséges fogakat, szilárd körmöket, jó idegrendszert szeretnének. Segíti a kötőszövetek szilárdságát, javasolt a fogyasztása csonttörések esetén, gyulladásos állapotok esetén. Az őrölt barna köles napi két-három teáskanálnyi mennyiségben belekeverhető müzlibe, friss gyümölcslébe, joghurtba. Megakadályozza az érelmeszesedést, visszaadja az erek rugalmasságát, javítja így a vérellátást és normalizálja a magas vérnyomást.