Életmód

2016.03.20. 14:56

A szájápolást már kisgyerekkorban el kell kezdeni

Napjainkban a legtöbb országban népbetegségnek minősül a fogszuvasodás és a különféle szájüreget érintő problémák. Nem is csoda, hiszen gyakran nem vesszük észre vagy nem kezeltetjük időben, a probléma pedig lassan, de biztosan túlnő rajtunk.

Munkatársunktól

Nemcsak a gyerekek, a felnőttek is érintettek, hiszen a modern ember táplálkozása szénhidrátokban, finomított cukrokban, valamint sok egyéb tápanyagban gazdag, amelyek támogatják az íny- és a fogbetegségek kialakulását.

Mivel a szájüreg nem képes az öntisztításra, kizárólag a mi felelősségünk, hogy naponta minimum kétszer, de még jobb, ha háromszor fogkefét ragadunk és alaposan megtisztítjuk fogazatunkat a felhalmozódott lepedéktől, baktériumoktól.

Sokak számára a fogselyem és a szájvíz használata csupán felesleges időhúzásnak tűnik, pedig a megfelelő fogkefe kiválasztása mellett ezen eszközök beszerzésére, illetve használatára szintén ügyelnünk kellene. Annál is inkább, hiszen a fogszuvasodás azokon a helyeken alakul ki leginkább, ahová a fogkefe nem ér el.Végezetül az otthoni fogápolás mellett ne hanyagoljuk el a fogorvosi ellenőrzést sem, amit legalább félévente esedékes beiktatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!