Életmód

2016.05.03. 17:20

Döntős frizurák - Közel a nemzetközi szerepléshez

Veszprém - Néhány ponton múlt a siker, vagyis a nemzetközi szereplés lehetősége Szlávik Szilvia mesterfodrásznak a világ egyik legkreatívabb fodrászversenyén. A Sheen, vagyis Ragyogás elnevezésű alkotásával ezüstérmet szerzett a Style Masters nemzetközi viadal magyar döntőjében.

B. Virág Rita

A Style Masters nem pusztán egy fodrászoknak kiírt verseny, nem elég csupán egy jó frizurát elkészíteni. Hónapokig készülnek rá a nevezők, s amíg az elgondolások, ötletek eljutnak a kivitelezés fázisáig, az bizony több száz munkaórát és olykor emberfeletti erőfeszítéseket vesz igénybe.

A veszprémi mesterfodrász, Szlávik Szilvia évről évre kipróbálja magát ezen a megmérettetésen, mert - elmondása szerint - itt megmutathatja kreativitását, alkotókészségét és kibontakoztathatja a benne rejlő művészi hajlamokat.

- A feladat minden évben ugyanaz: egy modellen belül három különböző frizura elkészítése. A három frizura három különböző megjelenést kíván, s ezek egyenként egyesítik a kreativitást, a formázást, a technikát. Precíz és innovatív technikát kell alkalmazni, művészi tehetség által kialakított újító, egyedülálló és eredeti megjelenést. Minden frizura egy lehetőség - magyarázta Szlávik Szilvia.

Az idei kollekció, amelynek elkészítésében több szakember is segítette Szilviát, a ragyogásról, a fényességről, a csillogásról szól.

A három pályamű megalkotásában a make upért Bulz Daniella, az öltözékért Németh Anikó manier stylist, a fotókért Belovics Attila felelt, a technikusi munkát Ács Patrik végezte, míg a modell Sulák Martina volt.

Nem elég csak beküldeni a csodás fotókat a modellről. A frizura elkészítését lépésről lépésre le kell írni, s kifejezetten fontos, milyen anyagokat használtak közben a szakemberek.

Szilvia döntős frizurája, a Sheen azért is különleges, mert a kör alak is a modell hajából készült. Ezt a zsűri is értékelte

Ezt követően a zsűri kiválasztja a tíz legjobbnak vélt pályamunkát. A fináléban aztán két óra áll rendelkezésre a fodrászoknak, hogy elkészítsék a frizurákat a modelleken. A döntőn aztán a hattagú zsűri fotósokkal, operatőrökkel fel s alá járkált a páston belül, figyelve, ki hogyan dolgozik. A döntéshozó grémiumban sztárfodrászok, a szakma legendái, stylistok, bajnokok kaptak helyet.

Szilvia döntős frizurája, a Sheen azért is különleges, mert a kör alak is a modell hajából készül, nincs benne semmilyen tartószerkezet. Ennek elkészítése roppant nehéz, csak a legjobb szakemberek képesek rá.

- Amikor először indultam a versenyen, negyedik lettem, a rá következő évben pedig harmadik. Idén ezüstérmet nyertem, de mindössze egy-két ponttal maradtam le a dobogó tetejéről. A győztes képviselheti a magyar színeket a párizsi nemzetközi nagydöntőben. Ez most nem sikerült, de biztos vagyok benne, hogy jövőre meglesz az áttörés - bizakodott a kiváló szakember, aki már most azon töri a fejét, hogy 2017-ben milyen frizurákkal rukkol elő. Biztosak lehetünk benne, hogy különleges és izgalmas kreációkról álmodik, amelyek megvalósítására csak a legjobbak képesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!