Életmód

2012.12.02. 16:09

Gyógyító ásványok

Az ásványok emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatását már a legősibb időkben ismerték az emberek, az ókorban különleges erőket tulajdonítottak nekik, amulettekként viselték testükön, védelemként az ártó és gonosz erők ellen. A görög ezoteria szó is erre utal, belsőt, rejtettet, valami belülről hatót, a belső lényeget kifejezőt jelöl.

G. Takács Mária

Nemcsak változatos, gyönyörű színük, formájuk miatt kedvelik a gyakran egyedi darabokat, sokan hatékony egészségmegőrző és gyógyító hatásuk miatt viselik a dekoratív öltözékkiegészítőket. Salamon Péter veszprémi ásványékszer- készítőt a kövek, ásványok hatásáról kérdeztük.

– Kövekkel, ásványokkal való kezelés, gyógyítás esetén a szervezet finomhangolásáról beszélhetünk. Ékszerként viseljük magunkon, de jótékony hatását tapasztaljuk, s ha jól választottuk ki az ásványokat, betegségünkre is gyógyulást hozhat. Ez nem hit kérdése, egyszerűen fizika. Mérhető valóság, hogy a különböző ásványok hatással vannak az emberi szervezetre – tudom meg az eredetileg távközlés-technikai műszerész végzettségű ékszerkészítőtől. Világunkat két alapvető dolog irányítja: az elektromosság és a mágnesesség. E két fizikai tulajdonság minden földi létre jellemző, a szervetlen és szerves anyagokra egyaránt. Sok ásványban megtalálható a szilícium, ami az elektronikában is jól ismert félvezető, tulajdonságai miatt különböző elektromos alkatrészeket készítenek belőle.

 

 



Salamon Péter szerint télen ajánlott fluoritékszereket viselni. Az ásvány segíthet baktériumos és vírusosbetegségek ellen (Fotó: Orosz Péter)



Tudjuk, hogy az emberi agy, idegrendszer, így az emberi szervezet is elektromos impulzusok irányításával működik, valamennyi szervünk meghatározott elektromos rezgést produkál. Amikor ez megváltozik, az már a betegség előjeleként értelmezhető. Ezeket a rezgéseket érzékelni tudjuk, mint ahogyan az ásványok, kövek rezgéseit is. Utóbbi esetben nagyon finom, de esetenként erőteljes rezgésekről beszélünk. Ezoterikus szempontból a kövek királynőjeként említhető turmalin elektromos feszültsége műszerrel is mérhető. Amikor egy ásványból készült ékszert viselünk, a kövek elektromos rezgése lép kölcsönhatásba az emberi szervezettel. A megfelelő ásványból készült ékszer viselése segít szinten tartani, harmonizálni, betegség esetén pedig az optimálishoz közelíteni, visszaállítani szervezetünk elektromos rezgését.

– Az ásványokban az a csodálatos, hogy mellékhatásaik nincsenek, ártani nem lehet velük, de ha nem találjuk meg a kövek megfelelő kombinációját, akkor rezgéseik, hatásaik kiolthatják egymást. Fontos tudni, hogy nincs két olyan kő, medál vagy bármilyen ékszer, aminek teljesen egyforma a rezgése, még ha eredetileg ugyanabból a darab ásványból származnak is. A forma, a méret az adott darabban lévő egyéb összetevők mind fontos meghatározói a rezgésszámnak. Mint ahogyan nincs két egyforma rezgésű ember sem, de ez már a spiritualizmus világa... – mondja, majd magától értetődően meséli, hogy az emberek többsége, amint sorra nézi a szebbnél szebb ásvány ékszereket, ösztönösen választja ki azt, amire leginkább szüksége lenne. Amikor elmondja neki, hogy az a kő mire való, derül ki, hogy épp ilyen problémákkal küszködik az érdeklődő. Nem ő választotta ki a követ, hanem a kő választotta ki őt. Aki pedig tanácstalan a választásban, azzal addig beszélget az ékszerkészítő, amíg közösen megtalálják a legmegfelelőbbet. Mivel ismeri a kövek rezgéseit és a szervezetre gyakorolt hatásait, tudja, hogy kinek milyen követ ajánlhat. Mint ahogyan azt is, ha a vevő rossz választásra készül – tudom meg.

 

 

Nem számítanak a csillagjegyek!

Mikor a horoszkópkövekre terelem a szót, az ásványékszer- készítő egyértelműen cáfol: „Ennek nincs semmi alapja! Egy adott kő, bárki is viselje ugyanazzal a hatással bír, horoszkóptól függetlenül. Az ásványok, kövek hatása az egyedi, elektromos rezgésük függvénye, ezért az adott probléma a lényeges, nem az, hogy ki milyen csillagjegyben született. A leghatásosabb, ha mindenki egyénileg, a saját problémáihoz megfelelően összeválogatott kövekből készült ékszert visel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!