Életmód

2015.09.07. 18:14

Mivel lehet jobb módszerre serkenteni a diákokat? Staféta Martonné Vathi Hedviggel

Dányi Dániel azt kérdezi Martonné Vathi Hedvigről, a somlóvásárhelyi általános iskola igazgatójától, melyek azok a módszerek, amelyekkel jobb teljesítményre serkentik a diákokat.

Tisler Anna

- Az elmúlt tanévben kezdtük, hogy a gyerekek a kapott feladatokat az órán együtt oldják meg. A szerepek és a csoportok összetétele időszakonként változik. Így mindenki mindenkivel dolgozik, jobban megismerik egymást. A közös munkában rájönnek, ki miben jó, és csak akkor lehetnek sikeresek, ha együtt gondolkodnak. A gyengébbek is aktívan vesznek részt az órákon.

Az osztály falára tablót készítettünk, melyen minden gyerek fényképe alá odaírtuk, melyek az értékei, ami bármi lehet, amellyel a közösséget gazdagabbá teszi. Nem csupán a teljesítményt, a tehetséget tartjuk értéknek a diáknál, hanem például azt is, hogy mindig vidám, segítőkész. Mi úgy nevelünk, hogy a jó tulajdonságokat emeljük ki és azokat erősítjük. Ősztől amelyik diák elismerésre érdemes dolgot tesz, ajándékba az iskola pénzét, a Somlóvét kapja. A módszer előre tervezni és gazdálkodni is megtanítja a gyerekeket, akik az év végén kerékpárt vagy éppen számítógépet vehetnek a pénzükből.

Azt kérdezi Vincze Ferenctől, hogy miért támogatják a zirci judo klubot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!