Életmód

2016.01.06. 18:29

Mozgásra fel! - Babájukkal együtt is edzhetnek

Két problémára is megoldást jelent az úgynevezett kanga- tréning: mozoghat a kismama, de nem kell bébiszitterre hagynia a kicsit.

Szabó Orsolya

Szakemberek szerint ez a fajta mozgás megerősíti a terhesség és szülés alatt meggyengült izmokat (has, hát, gátizmok), formálja a „kritikus” területeket (popsi, comb, has). Mint minden mozgás, segít leküzdeni a szülés utáni depressziót, szomorúságot. Aki hordozza a babáját, pluszmegerősítést nyer, hiszen a hordozós tréning során külön figyelmet fordítanak a helyes babahordozásra.

A tréning otthon is végezhető, így nem kell bébicsőszt fogadni, de ha mégis kimozdulnánk, a mentális állapotunknak is jót tesz hasonló helyzetben lévő kismamákkal való kötetlen találkozás, időtöltés.A kangatréning azoknak is meghozhatja a kedvét a mozgáshoz, akik szégyellik kevésbé magabiztos mozgásukat például a sztepaerobiknál, hiszen itt nincsenek bonyolult koreográfiák, nehezen követhető tánclépések.A hordozós tréning mellett létezik babakocsis kanga, vagyis aki nem elkötelezett a hordozás mellett, túl nehéz már a gyermeke, vagy a friss levegőn szeretné végezni az edzést, erre is lehetősége van.

Kifejezetten túrabarát család számára ajánlott a nordic kanga, ahová már az édesapa is elkísérheti a babát és a mamát.

Létezik még pre-kanga is, vagyis a szülés előtt végzett kangatorna, amely tartalmaz könnyed kardiós részt, erőfejlesztő gyakorlatokat és a medencefenék izmainak helyes edzését, valamint lazító gyakorlatokat a feszült, megrövidült izmok ellen.

A kangának ezen- kívül létezik egy baba nélküli mozgásformája is, a kangaburn, ami tulajdonképpen alakformáló, zsírégető, erősítő edzés.

Címkék#kanga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!