Életmód

2015.07.19. 13:18

Sokoldalú, apró tűk - Az akupunktúra beavatkozik az energiafolyamatainkba

Az akupunktúra ma már jól ismert lehetőség arra, hogy jobban érezzük magunkat. Elbúcsúzhassunk betegségeinktől, különféle káros szenvedélyeinktől. Mégis sokan félnek a tűtől – alaptalanul.

Tóth B. Zsuzsa

Ányosiné Mátyás Judit természetgyógyász, addiktológus vallja, hogy nem könnyű eligazodni a fülkagylón, és megtalálni az egyes szerveknek megfelelő pontokat.

A meglelt reflexterületnek megfelelő szerv kezelésére lehet aztán az akupunktúrás pontokba a hajszálvékony, tartós tűket szúrni, amelyek több napon át a fülben maradnak.

– A drágább, de jobb minőségű tűket szeretem, azokat használom, hiszen azok szúrását szinte meg sem érzi a páciens, amikor a megfelelő helyre szúrom. A tű szerepe, hogy beavatkozzon a szervezet energiafolyamataiba, és jótékonyan befolyásolja a szervezet működését. Az eredmény pedig nagyon gyorsan jelentkezik, a tű beszúrását követően szinte azonnal történik valamilyen pozitív változás. Például csökken a fájdalom, a kliens ellazul, megnyugszik.

Ányosiné Mátyás Judit szerint az akupunktúrától nem kell félni, nem fájdalmas (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A rendszeres kezelés segíthet a gyógyulásban, a betegség utáni felépülésben. Továbbá csökkenti a gyógyszerek mellékhatásait, sőt, az orvosi szakvélemény figyelembevételével akár önállóan is megállja a helyét – mondja Ányosi Judit. Állítja, hogy a módszernek rendkívüli jelentősége van a szenvedélybetegségek kezelésében, illetve megszüntetésében. A szenvedélybetegségek közé pedig nemcsak a drog- vagy alkoholfüggőséget sorolhatjuk, hanem bármilyen meglepő is, de az evési kényszert, a vásárlási mániát, valamint például a játékszenvedélyt ugyancsak.

– Egyetlen dologra képtelen az akupunktúra. Arra, hogy ártson. Saját tapasztalatom szerint az állapotfelmérést követően különféle betegségeknél rendkívül jól alkalmazható a pulzáló bio- energetikai mágnesmatraccal együtt. Ugyanis megsokszorozza a hatást az együttes kezelés – mondja Judit. Hozzáteszi, hogy rendkívül fontos a kitartás, hiszen egyetlen kezeléstől sem lehet csodát várni. Gondoljunk csak arra, hogy a különféle betegségek, függőségek sem hirtelen, egyik napról a másikra alakulnak ki.

 

A fogyást is elősegítik a kicsi tűk

Az akupunktúra Ányosi Judit szerint kiválóan alkalmas sok más mellett arra is például, hogy elősegítse a testsúlycsökkenést, a fogyást. Persze, a siker érdekében egyúttal a táplálkozási szokásokon is változtatnunk kell. Valamint természetesen a rendszeres testmozgás szintén nem elhanyagolható az akupunktúra mellett sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!