Életmód

2013.09.06. 11:10

Színek és egészség

Tisza-Kalmár György festő- és iparművész, természetgyógyászt a lélek festőjének is nevezik. Legújabb találmányának keres most helyet, hogy a csakra terápiával, színekkel segíthessen a hozzáfordulóknak.

Tóth B. Zsuzsa

Tisza-Kalmár György a lélek festményein a lehetetlent, a lélek rezdüléseit igyekszik ábrázolni. Azokat, amelyek mindenkinél mások, és minden pillanatban változnak. Ezeket a pillanatokat megörökíteni, a festészet tiszta, hagyományos eszközeivel, és ezzel segíteni a küldetése. Élete során csaknem negyven évet a festészet és több mint húsz évet a természetes gyógymódok tanulmányozásával töltött el. Ennek eredményeként születtek meg a csakra képek.

- A lélekgyógyítás egyik legfontosabb eszköze a művészet. Az intuitív módon készített, tudatos színhasználattal alkotott festmények a csakrák stimulálásának egyik leghatásosabb formái mondja a művész. A sajátos, általa kidolgozott egyéni módszer sikeréhez kell azonban egy olyan személy, aki a festőművészetben és a természetgyógyászatban is egyaránt magas fokon jártas, a színek és a lélek rejtelmeinek ismerője, tudója. Az egyedi természetes fényterápia a testre és a lélekre is egyaránt energetizáló hatással van.

- Ez egy új módszer, amely a több ezer éves akupunktúrához hasonlóan működik, de gyorsabb, átfogóbb és elmélyültebb eredményeket tesz lehetővé. A színek nem csak a szem, hanem egyéb érzékelő rendszerünk segítségével például a bőrön keresztül is kifejtik hatásukat. Szemünkkel a meglévő fényspektrumnak csupán nyolc százalékát tudjuk észlelni, mégis a fennmaradó kilencvenkét százalékot úgy kezeljük, mintha nem is létezne.

 



Tisza-Kalmár György a csakrákat feltöltő festményeivel szeretne segíteni a hozzá fordulókon (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)


A szín a fény különböző megjelenési formája, minősége. Energia, elektromágneses rezgés. A rezgés pedig maga az élet. Minden élőlény abból a fényből él, amit közvetlen vagy közvetett módon felvesz. A színek felhasználásával elkészített kép rezgése átadásával képes a gyógyításra. Megfelelő frekvenciájú, tisztaságú szín segítségével visszaállítható az eredeti egyensúlyi állapot. Ez nem más, mint programozott színterápia magyarázza az alkotó.

Sajnálatát fejezi ki, hogy a művészet üzletág lett. Korábban az volt a szerepe, hogy a lelket felemelje, azt gyógyítsa.

- Ahol nincs művészet, ott tömeges betegség lép fel. Vissza kell adni a művészetnek a szerepét, ebben is segítene a csakra terápia.

Ehhez keresek befogadó önkormányzatot, települést. A csakrákat stimuláló képeim között időznének a segítséget kérők, majd személyre szabott tanácsadást követően egy új életvitelt folytatva nyerhetnék vissza egészségüket. Mindenki saját magát gyógyítaná, hosszas beszélgetés közben maga találná meg a problémát okozó gondjait, és azokat megoldva jutna el a teljes gyógyulásig - mondja Tisza-Kalmár György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!