Életmód

2017.07.14. 13:18

Tetoválásdivat

VESZPRÉM - Tetoválások már Ötzin, a több mint ötezer éves férfimúmián is voltak. Bőre párhuzamos és keresztre emlékeztető alakzatokkal volt díszítve.

Smidhoffer Eszter

A tetoválás mint művészet több ezer év elteltével is divatban maradt. Sokak számára nemcsak divat, hanem önkifejezés is egyben. Egyre többen vannak, akik azért tetováltatnak magukra, hogy általa kifejezzék, megvalósítsák önmagukat. Minden egyes tetoválásnak megvan a maga jelentése, egyfajta üzenete a környezetnek, külvilágnak.

Emellett a viselőjének is fontos mondanivalót hordoz, ami lehet akár egy emlék, évforduló vagy jelkép. Akad olyan is, aki tetoválásban örökíti meg egy életszakasz lezárását vagy egy új kezdetet. Nagyrészt a médiának is köszönhető, hogy fennmaradt a tetoválás és folyamatosan újul. A legtöbb társadalmi rétegben elterjedt a tetoválás, de van, ahol tabunak számít.

Ilyen például az ügyvédek, üzletemberek világa is. Régebben börtönökben készítettek tetoválásokat, amiket ma már a jó minőségi, szalonokban készített alkotások váltanak fel. Egyre ismertebbé váltak a tattoo jellegű, stílusú tetoválások. Az idő előrehaladtával színesebb, változatosabb lett a mintakészlet is. A leggyakoribb minták a kereszt, lepke, szív, virág, állatövi jegyek, idézetek és a kelta stílusú minták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!