kozmetika

2018.05.16. 16:30

Tudjon meg többet a sminktetoválásról!

Egy jól elkészített sminktetoválás meggyorsítja a reggeli készülődést, és garantálja, hogy a reggeli ébredés után vagy akár az uszodában és a strandon is a legjobb formánkat nyújtsuk.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: carol.anne

Hátránya, hogy korlátozza a sminkelés sokféleségét – olvasható a Vasárnap Reggel legfrissebb számában. Íme néhány fontos tudnivaló azoknak, akik hezitálnak, hogy belevágjanak-e!

* Ha valaki tetoválásra szánja rá magát, tudnia kell azt, hogy a tartós smink 3-5 évig a bőrben marad, aztán fokozatosan elhalványul, kikopik.

* A beavatkozás kellemetlen, esetleg fájdalommal is járhat. Olyan szakembert válasszon, akiben megbízik!

* Maguk a festékek bevizsgáltak, és nem tartalmaznak egészségre veszélyes anyagokat.

* Fontos a megfelelő szín kiválasztása is. Akkor lesz igazán szép az eredmény, ha a természetes szájszínéhez hasonló tónus kerül az ajkaira.

* Cukorbetegeknél nem végeznek tetoválást, azt pedig, ha herpeszre hajlamos, még időben közölje a kozmetikusával, hogy a szakember elmondhassa önnek az ezzel kapcsolatos teendőket.

* Tetoválás előtt és után legalább 10 napig kerülnie kell a szoláriumot és a napozást, mert mindkettő megváltoztathatja a festék színét!

Borítókép: illusztráció

Shutterstock / carol.anne

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!