Az elsők között a világon

2018.10.02. 17:35

Magyar fiatal lett a Rubik-kocka egyik legsikeresebb kirakója

Barta Ádám ezüstérmet szerzett Amerikában, és csak egy hajszállal csúszott le arról, hogy ő legyen az újrakeveréses szám világbajnoka.

Competitors solve a Rubik's cube on the final day of the 2007 Rubik's Cube World Championships in the 'Classical category' on the stage of Budapest Congress and Trade Center 07 October 2007. Hundreds of competitors from 32 countries took part in the three-day event, which began Friday, with prizes awarded in 17 categories. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Forrás: AFP photo:

Fotó: Kisbenedek Attila

12 ország több mint 50 versenyzője, köztük több magyar résztvevő állt Bostonban a stopper elé, hogy kiderüljön: ki pörgeti a leggyorsabban Rubik Ernő híres kockáját. A hazai indulók közül Barta Ádám teljesített a legjobban, a Red Bull Rubik-kocka-világbajnokságon – írja a borsonline.hu.

A versenyen meglepő módon nem az volt a cél, hogy egy összekevert kockát rakjanak ki, hanem pont fordítva: egy kirakott kockát kellett a megadott összekevert állapotba forgatni. Ádám három ellenfelét legyőzve jutott a fináléig, ahol összesítésben 2-1-es vereséget szenvedett az osztrák riválisától, de így is büszke lehet magára.

Minimálisan bánkódom, hogy nem jött össze, de nagyon sok faktor szerepet játszott, például a szerencse és az idegek harca is. Összességében elégedett vagyok. A lényeg, hogy ki kell zárni a külvilágot, ugyanúgy kell kockázni, mintha az ember otthon lenne – mondta.

Borítókép: Egy korábbi (2007-es) világbajnokság döntője

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!