hivatalos rekorder

2019.03.10. 14:48

Matematikát tanul a világ legöregebb embere

A japán Kane Tanaka asszony koraszülöttként látta meg a napvilágot 1903-ban.

115-year-old Kane Tanaka, is praised for being the country’s oldest person at a nursery home in Fukuoka on Sep.14, 2018. "I enjoy my life. I want to live some more," Tanaka said. The number of people aged 100 or older in Japan is expected to reach a record-high 69,785 on Saturday, up 2,014 from the previous year, the Health, Labor and Welfare Ministry announced on the same day ahead of Respect-for-the-Aged Day, which falls on the third Monday of September. ( The Yomiuri Shimbun )

Forrás: AFP PHOTO/The Yomiuri Shimbun

Fotó: Masanobu Nakatsukasa

Januárban ünnepelte 116. születésnapját a világ hivatalosan is legidősebb embere. A japán Kane Tanaka asszony koraszülöttként látta meg a napvilágot 1903-ban, de ez nem akadályozta meg őt abban, hogy a ma ismert legszebb kort megérje. Kane manapság egy Fukuoka-i idősek otthonában éldegél, ahol gyakran látogatják gyermekei, unokái, illetve déd-és ükunokái is – írja a borsonline.hu.

Tanaka asszony 19 évesen házasodott, négy gyermeket szült, majd egy ötödiket is örökbe fogadott. Ma már özvegy, de nagyon aktív, délutánonként matematikát tanul, és imásja az Othello nevű társasjátékot, amelynek nagy mestere.

Az asszony, akit hivatalosan a napokban nyilvánított a legöregebbnek a Guinness Rekordok Könyve, élete során számos betegséggel küzdött, műtötték szürke hályoggal, és nemrég a végbélrákot is legyőzte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!