Hozleiter Fanni író, blogger vallott az életéről

2019.12.19. 16:00

Mosolyka elvarázsolta a pápai közgázos diákokat

Motivációs előadásában vallott életéről, nehézségeiről és örömeiről Hozleiter Fanny, azaz Mosolyka író, blogger, akinek nemsokára saját filmje lesz látható a mozikban.

Laskovics Márió

Hozleiter Fanny, ismertebb nevén Mosolyka író, blogger a két könyvével

Fotó: Laskovics Márió

Hozleiter Fanny, ismertebb nevén Mosolyka író, blogger volt a Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziumának vendége múlt szombaton. A Ginop-pályázatban megvalósult két előadásában remek, önironikus humorérzékkel és őszinteséggel mesélt életének vidám és szomorkás pillanatairól, elhatározásairól, valamint szólt a készülőben lévő filmjéről.

Nevetésben és könnyekben sem volt hiány Hozleiter Fanny, azaz Mosolyka író,
blogger a pápai közgazdasági szakgimnáziumban tartott motivációs előadásain
Fotó: Laskovics Márió

Mint megtudtuk, blogbejegyzéseiből könyvet jelentetett meg Te döntesz címmel, ami 2014-ben bestseller lett körülbelül tizenkétezer eladott példánnyal, és Aranykönyv-díjat nyert. Könyvével azt igyekezett közvetíteni, hogy a pozitív hozzáállás akár a leglehetetlenebbnek tűnő helyzeteken is átsegítheti az embert, és az életben minden csakis rajtunk múlik. Még abban az évben férjhez ment és Lélekkód című könyve is megjelent.

– Nagyon befogadóak és nyitottak voltak a diákok, remélem, hogy ők is jól érezték magukat. A 15-18 éves korosztálynál azt tapasztalom, hogy humorral, vagánysággal a bizalmukba fogadnak. Az anyukámtól tanult alapfilozófiát szerettem volna megosztani velük: Te döntesz. Te döntöd el, hogy mit hozol ki az életedből. Az élethelyzeteket negatívan vagy pozitívan is felfoghatjuk, de a lényeg, csakis az egyén dönti el, hogy abból mit hoz ki – mondta el az előadás kapcsán. A felnőtt közönséggel nehezebb dolga van, tette hozzá, ugyanis ők általában kemény falakat, álarcokat építenek maguk köré. Gyerekkori énjükre hatással, érzelmeik előcsalogatásával ér célt náluk.

A Te döntesz című könyv filmvásznon folytatódik Majd helyett most címmel, impozáns színészgárdával, többek közt Csuja Imre és Udvaros Dorottya főszereplésével. A film Mosolyka elmúlt öt évét öleli fel, továbbá visszaköszönnek benne gyerekkori történések.

– Sokan halogatnak. Nem vagyok álszent, én is halogattam, sőt van, amit még most is, például az adminisztrációt. Azonban az élményekre, a barátokra, a szeretetre nem szabad nemet mondani. Nincs olyan, hogy majd. Itt és most van – fűzte hozzá.

Mostani kihívásairól megosztotta, derékfájdalommal küzd. Hisz abban, hogy a testünk a lelkünk tükrözete. Ha a lélekben gond van, az a testben kirajzolódik. Egyfajta leckeként fogja fel a tünetet, ami valamire felhívja a figyelmét, s ezt az önismeret útján való továbbhaladással képes kideríteni és feldolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!