Járvány

2020.04.01. 16:04

Ózonnal pusztítják a vírust a magyar tűzoltók

Nagy teljesítményű ózongenerátorral fertőtleníti a koronavírus által érintett épületek helyiségeit a Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület. A vegyszermentes eljárás hatékony eszköz a járvány elleni harcban.

Önkéntes tűzoltó munka közben járvány idején

– Nem az autóbuszok vagy mentőautók fertőtlenítőihez csatlakoztunk, hanem nagy légterű helyiségeket vírustalanítunk – mondta Marosi Antal, a Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület elnöke a Borsnak.

– Például olyan stratégiai helyeket, amelyek ügyeleti rendszerhez tartoznak, így nem várathat magára a használatba vételük. Ilyen lehet egy kórházi műtő vagy egy közüzemi szolgáltató helyisége. Ha a munkatársak közül valakiről kiderül, hogy koronavírussal fertőzött, de a munkának folytatódnia kell, akkor védőfelszerelésben kiszállunk, és miután mindenki elhagyta a területet, ózonnal fertőtlenítünk. Ez vegyszermentes módszer, amely minden kórokozót elpusztít. A levegőt ózonnal telítjük, majd a generátor vissza is állítja a megfelelő oxigénszintet, és a munka folytatódhat tovább – magyarázta Marosi Antal.

Az eszközt az ipari méretű ózongenerátorokkal rendelkező Ózon Kontakt Kft. stratégiai partnerként bocsátotta a Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület rendelkezésére.

A tűzoltó egyesület fertőtlenítési tevékenységéről a Karc FM készített rádióriportot, amelyet itt hallgathat meg:

https://www.mixcloud.com/karcfm/kódfejtők-2020-03-31-1800-1830-1/

Borítókép: Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület tűzoltója munka közben járvány idején, beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!