Szolgálunk és védünk

2020.06.17. 11:06

Továbbra is várják a jelentkezőket a tíz hónapos rendőrképzésre

Továbbra is várják a jelentkezőket a tíz hónapos rendőrképzésre – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Rendőrök elvonulnak a rendőr és tűzoltó tiszthelyettesek eskütétele után Budapesten, a SYMA-csarnokban 2014. február 22-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Gál Kristóf elmondta:

a korábban meghirdetett képzésre május 31-ig több mint 800-an jelentkeztek.

Már meg is kezdődtek az alkalmassági vizsgák. A képzés szeptemberben indul közölte a szóvivő, hozzátéve: továbbra is várják a jelentkezőket.

Kifejtette: a gyakorlatorientált képzés során tíz hónap alatt intézkedésre jogosult rendőrökké válnak a résztvevők. Az első két hónapban munkavállalóként alkalmazzák a jelentkezőket, ekkor bruttó 210 ezer 600 forintot kapnak. A harmadik hónaptól már a rendőrség állományába kerülnek, és próbaidős őrmesterként bruttó 231 ezer 706 forint illetményt kapnak. A tizedik hónap végétől teljes értékű rendőrként kezdik el a szolgálatellátást.

Aki részt vesz a képzésen, ingyenesen megszerezheti a B kategóriás jogosítványt, biztosítják számára a kollégiumi ellátást, a napi háromszori étkezést, továbbá a tanuláshoz szükséges laptopot, illetve táblagépet.

A képzés után a résztvevők közrendvédelmi járőrként, határrendészeti, útlevélkezelő rendőrként dolgoznak majd, de később más területen is kipróbálhatják magukat, a rendőri életpálya előttük is nyitott.

Gál Kristóf kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány idején átcsoportosításokra volt szükség a rendőrségnél, mivel vissza kellett állítani a határellenőrzést a schengeni belső határon, továbbá a kijárási korlátozási szabályok betartásának ellenőrzése, valamint a hatósági házi karantén ellenőrzése is a rendőrség feladata.

Az ORFK szóvivője azt mondta, hogy az elmúlt időszakban felértékelődött a hivatásos szolgálati jogviszony.

Gál Kristóf kiemelte,

hogy aki a rendőrséghez jelentkezik, nem munkát, hanem hivatást választ.

Borítókép: rendőrök elvonulnak a rendőr és tűzoltó tiszthelyettesek eskütétele után Budapesten, a SYMA-csarnokban 2014. február 22-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!