segítség

2020.08.31. 20:20

Kilenc év alatt 10000 tanszercsomag adományt kaptak rászoruló gyermekek

Játékos nyárbúcsúztató programon kapta meg egy osztálynyi gyermek az idei célként kitűzött 2000 tanszercsomag utolsó darabjait az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON támogatásával

Játékos nyárbúcsúztató programon kapta meg egy osztálynyi gyermek az idei célként kitűzött 2000 tanszercsomag utolsó darabjait az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON támogatásával

Az idei rendhagyó évben a nyári szünidő utolsó napján játékos foglalkozásra invitált Országos Segélyközpontjába rászoruló gyerekeket az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON. Az Iskolakezdés együtt! segélyakció záró rendezvényén ők kapták meg utolsóként az ajándék tanszercsomagokat.

A vidám gyermekprogramba és az adományok átadásba bekapcsolódott Wolf Kati énekesnő, a kampány arca, Károlyi Zsuzsanna, az akció támogató partnere, az E.ON Hungária Zrt. marketing és kommunikációs vezetője és Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese.

A koronavírus alatti tanrend idején a rászoruló gyermekek, digitális eszközök hiányában, nagyobb hátrányba kerülhetnek tanulmányaikban, mint a szerencsés társaik. Lemaradásaik pótlását nyáron fejlesztő táborokkal, ősszel tanműhelyek formájában segíti az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON.

Azért, hogy a rászoruló gyerekek egyenlő eséllyel kezdhessenek neki az új tanévnek fontos, hogy nekik is jó minőségű iskolaszerek álljanak rendelkezésükre. Éppen ezért a nyári táborok és tanműhelyek támogatása mellett az E.ON 5 millió forintot adományoz az Iskolakezdés együtt! segélyakció célkitűzéseire is.

„Szinte hihetetlen, hogy közel egy évtizede született egy közös álom arról, hogy az elkövetkező évek alatt 10.000 gyermek iskolakezdését tegyük meghatározó, örömteli élménnyé. A tervet egy szisztematikus munka követte és azóta is változatlan energiával dolgozunk együtt a gyermekekért. A mai nap megvalósult az álom, átadjuk a program kezdete óta a 10.000-dik tanszercsomagot.

Most a gyerekek jönnek, hogy az eszközöket tudásra váltsák át képességeik kibontakoztatásával. Idén úgy gondolom a közösségi élmények és a közös tanulás nagyobb vonzerővel bír, mint eddig valaha” – mondta el Károlyi Zsuzsanna az E.ON Hungária Zrt. marketing és kommunikációs vezetője az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli Szociális és Fejlesztő Központjában rendezett eseményen.

Az energiavállalat bejelentette, az iskolások mellett az óvodát kezdő kisgyerekekre is gondoltak – a jövő hét folyamán további 5 millió forint értékben, 500 óvodakezdő csomaggal is támogatja az E.ON az örömteli évkezdést, az óvodások új életszakaszba lépését. Az ajándékok az ország számos pontjára eljutnak, az első csomagokat jövő héten, Kaposváron vehetik át a kisgyermekek.

Gáncs Kristóf megköszönte a vállalat adományát, majd az idén már 9. alkalommal elindított kampány bő két hetét összegezve kifejtette: egymást követték a Segélyszervezet figyelemfelhívó akciói azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak az adománygyűjtéshez.

A terv a koronavírus miatt idén összesen 20 millió forint összegyűjtése volt, amelyből a Segélyszervezet most az előző évekhez képest dupla annyi, azaz 2000 gyermek számára tudott fejenként tízezer forint értékű segítséget nyújtani. A támogatott gyermekek elsősorban a Segélyszervezet intézményeiben élő, illetve a központok látókörében élő családok gyermekei.

Az elnökigazgató-helyettes kifejtette: Az augusztusi segélyakció mellett az Ökumenikus Segélyszervezet idén is vállalja, hogy a célként kitűzött kétezer gyermek iskolakezdési támogatásához szükséges összegen felül beérkező pénzadományból a szervezet országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban éves szinten részt vevő, mintegy 2000 diák felzárkózását támogatja egész évben; rendszeres fejlesztő foglalkozásokat szervezve számukra a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez.

E program a járványhelyzet alatt sem szünetelt, sőt: a munkatársak minden rendelkezésre álló eszközzel segítettek a gyermekeknek, hogy be tudjanak kapcsolódni a digitális oktatási rendbe.

Az év második felétől Kapaszkodó 2.0. néven speciális programot indított a Segélyszervezet és az E.ON csoport a veszélyhelyzet alatt felhalmozott lemaradások leküzdésére azoknak a gyermekeknek, akik körülményeik miatt kevésbé hatékonyan tudtak bekapcsolódni a digitális oktatásba. A 2000 magyarországi csomagon túl határon túli rászoruló családok gyermekeit is segíti az Ökumenikus Segélyszervezet – tette hozzá Gáncs Kristóf.

A rendezvényen részt vevő gyerekek számára külön öröm volt, hogy olyan hírességtől vehették át a tanszereket személyesen, mint Wolf Kati, aki az Iskolakezdés együtt! kampány arca.

A kétezredik csomag átadása után az énekesnő köszönetet mondott minden adományozónak, aki a 1353-as adományvonalon, a www.iskolakezdesegyutt.hu weboldalon vagy tárgyi adománnyal segítette a rászoruló gyerekek tanévkezdését az elmúlt hetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!