népszerű támogatás

2021.01.31. 10:33

Kedvezményes áron lehet elektromos kerékpárhoz jutni

Február 1-jétől újra lehet jelentkezni az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázatára, amelynek célja – a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben megfogalmazottaknak megfelelően – a teremtett világunk védelme, a magyarok egészségügyi állapotának javítása, a munkavállalók autóhasználatának csökkentése és a kerékpáros közlekedés ösztönzése – közölte Steiner Attila.

Debrecen, 2020. december 3. Gém János üzlettulajdonos eladásra készít elõ egy hibrid kerékpárt. Regisztráció után állami támogatással vásárolható meg az az elektromos kerékpár, ami pedálszenzoros, vagy nyomatékszenzoros, 250w-nál nem nagyobb teljesítményû rásegítõ motorral szerelt és a sebessége nem haladja meg a 25km/h tempót. Az akció egyszerre csökkenti a CO-2 kibocsátást a városi közlekedésben, de megköveteli a testmozgást, az aktív hajtást is. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA/Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

Az ITM körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára emlékeztetett, hogy a tárca pályázata rendkívül népszerű, az első körben 1019 kerékpár vásárlására ítéltek meg támogatást több mint 110 millió forint értékben, a második fordulóban pedig 1185 kérvény érkezett összesen több mint 128 millió forint értékben.

Az 1 milliárd forint keretösszeggel kiírt pályázat harmadik fordulójában február 5-ig lehet jelentkezni.

A kiírás változatlan, ezúttal is magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen az elektromos rásegítésű kerékpárokhoz. Pályázatot legalább három hónapos folyamatos munkaviszonnyal, megbízási jogviszonnyal vagy vállalkozói jövedelemmel rendelkezőknek lehet benyújtani,

személyenként maximum egy bicikli támogatására.

A támogatás maximális mértéke a pedálszenzoros rásegítésű kerékpárok esetében a maximum 400 000 forintos eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 90 000 forint, a nyomatékszenzoros kerékpárok esetében a maximum 900 000 forintos eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 150 000 forint.

A pályázatok támogatásáról az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. dönt 20 munkanapon belül és a nyertesek részére a döntéstől számított 10 munkanapon belül, a pályázati portálon keresztül juttatja el a Támogatói Okiratokat.

A tervek szerint a pályázat negyedik körében 2021. március 1-je és március 5-e között lehet majd benyújtani a kérelmeket.

Borítókép: Gém János üzlettulajdonos eladásra készít elő egy hibrid kerékpárt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!