lakberendezés

2021.02.21. 15:30

Mutatunk 6 szuper tárolási ötletet a fürdőszobába

Okos helykihasználással nemcsak praktikusabb, hanem rendezettebb is lehet a fürdő.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Fúrás nélkül

A csempe megfúrása nélkül is alakíthatunk ki plusz pakolófelületet a fürdőszobában. Erre jó megoldás egy nyitott polcrendszer, amelyet a fal mellé állíthatunk: több tárolási felületet ad, légies és dekoratív is – írja a Lakáskultúra.

Székből pakolófelület

Ha nem tervezünk nagyobb átalakítást a fürdőben, mégis szükségünk lenne plusz helyekre, akkor vegyük elő a kreativitásunk! Egy régi székből is válhat kiváló törölközőtartó vagy tároló.

Tálcázzunk!

Az alátétek és tálcák nem csupán a konyhában tehetnek jó szolgálatot, hanem a fürdőben is: a kozmetikumok, vattakorongok és más apróságaink számára is kiváló tárolók – nem beszélve arról, hogy a fürdőszoba takarítását és ezeknek az eszközeinknek a mozgatását is könnyebbé teszik. És még dekoratívak is.

Mindent a kosarakba!

Igazi jolly joker darabok, amelyek valamennyi stílushoz illenek és mindent elnyelnek: tárolhatjuk bennük a szennyest, a vécépapírokat vagy akár a takarítóeszközöket is elrejthetjük bennük. Általuk máris rendezettebbé válik a fürdő.

Építsük be!

A legtöbb otthonban a fürdőszoba egy apró helyiség, ahol nincs mód arra, hogy plusz bútorokkal több extra tárolóhelyet biztosítsunk. Ebben az esetben a holttereket érdemes kihasználni minél kreatívabban: gondoljuk át a mosdókagyló alatti részt vagy a vécé körüli helyet! Beépítésükkel rengeteg apróságnak új helyet találhatunk.

Zsúrkocsi a fürdőbe

Egyáltalán nem tudjuk kihasználni a falfelületeket? Nincs polc, amire pakolhatnánk? Akkor vessünk be egy guruló kocsit, amelyre a törülközőket, kozmetikumokat és más eszközöket is pakolhatunk. Mivel könnyen mozgatható, így sosem lesz láb alatt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!