A boldogság nyomában

2019.09.14. 07:00

Veszprémben tart tanfolyamot az olasz meditációs tanító

Eddig több tízezer, a világ minden tájáról érkező embert tanított meg meditálni. Azok, akik találkoztak már vele, megtapasztalták, hogyan változott meg az életük.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Szeptember 20-án ingyenes meditációs konferenciát, majd tanfolyamot tart a megyeszékhelyen az elismert olasz meditációs tanító. Sergio Peterlini már 42 éve tanít meditációt Indiában és szerte Európában. A mester először a helyiek invitálására érkezett néhány éve Veszprémbe. Mint mondja, ahogy az egész világon, úgy itt is nagy szükség van a meditálásra, és a tanfolyamok elvégzése után hatalmas változást érzékel a résztvevőkön.

- Azok közül, akik már elvégezték a kurzusokat, sokakkal barátokká is váltunk és nem szeretem elhagyni azokat az embereket, akik már elkezdtek meditálni – mondta. – Mindannyiszor, amikor visszajövök Veszprémbe és találkozom a régi barátokkal, ők még jobban megerősödnek – meséli Sergio Peterlini. A mester meggyőződése, hogy mindenki a békét keresi az életben, és hogy hogyan lehet boldogabb. Viszont nagyon ritka az olyan ember, aki igazán tudja is, hogy hol találja meg ezeket.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

– A boldogság azt jelenti, hogy megvalósítottam minden vágyamat és nem zavar semmi. Egy összezavarhatatlan, változatlan állapot, ami nem változik, ha elérted – vélekedik. Szerinte a változatlan boldogságot kell megtalálni, de vannak olyan pillanatok, amikor az elménk nagyon zavart. Ekkor szeretnénk megszabadulni a zavaró gondolatoktól. Néha viszont kristálytisztán látjuk a dolgokat és képesek vagyunk örömet találni. Ezt az állapotot kellene megtartani, de nem tudjuk, hogy hogyan.

– Én ezt tanítom, hogy hogyan csendesítsük le az elménket, ez az egyik, amiben segít a meditáció. Valójában, ha tiszta az elméd, a világot is tisztán látod, hatékonyabban valósíthatod meg a dolgokat és könnyebben leszel sikeres az életben. Ha össze vagy zavarodva, nem látsz tisztán, akkor az elméd még nagyobb problémákat kreál magának. Ennek megoldására létezik egy nagyon egyszerű technika, amit mindenki megtanulhat egy négy alkalomból álló tanfolyamon, ahol megtapasztalja, hogy milyen az, amikor kristálytiszta állapotba kerül az elme – mondja a meditá­ciós tanító, aki ingyen vállalja a képzést azért, hogy reményt adjon az embereknek.

A megyeszékhelyen mintegy 800-an meditálnak már jelenleg is az útmutatásai alapján. Sergio Peterlini szerint ők már garantáltan tudják, hogy hogyan találják meg a boldogságot és képesek mindennap megszabadulni a szorongásaiktól és félelmeiktől. Ezt a meditációs technikát sajátíthatják el a szeptemberi veszprémi kurzus résztvevői is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában