SUV

2018.05.13. 09:37

A városi terepjárók kategóriájában erősít a Volkswagen

Az újautópiac bővülésének egyértelmű nyertese Magyarországon is a városi terepjárók (SUV) szegmense, a Volkswagen ebben a piaci kategóriában mostanra négy, jövőre pedig már öt modellel vesz részt - mondta Dalnoki Balázs, a Porsche Hungaria márkaigazgatója a márka prémium SUV-ja, az új Touareg bevezetése alkalmából.

--FILE--A Volkswagen All New Touareg car is on display during the 15th Beijing International Automotive Exhibition, also known as Auto China 2018, in Beijing, China, 27 April 2018. Volkswagen AG, the world's biggest automaker, is in talks to form a joint venture with China's Didi Chuxing Technology Co. to manage part of the ride-hailing company's fleet and help develop "purpose-built" vehicles for Didi's services. As part of the deal between Volkswagen and China’s biggest ride-hailing service, expected to be signed early next month, the German automaker will initially manage a fleet of about 100,000 new vehicles for Didi, of which two-thirds will be Volkswagen Group cars, said a senior executive at the carmaker. Volkswagen will also jointly buy some new cars with Didi to allow the Chinese company to expand its fleet. The two eventually plan to collaborate to design and develop dedicated vehicles, he said, speaking on condition of anonymity as the details are still private.

Ismertetése szerint az SUV-k értékesítése 2010 óta 160 százalékkal gyarapodott Magyarországon. A 2017-ben eladott 116 265 személyautóból 42 111 volt SUV, és az idei első negyedév eredményei alapján a trend tovább növekszik.

A Datahouse korábban azt közölte, hogy az idei január-áprilisi időszakban eladott 43 664 személyautó 37 százaléka volt SUV modell a magyar piacon.

Dalnoki Balázs az MTI kérdésére hasonló arányokról számolt be a Volkswagen márkánál is: a 2017. évi 30 százalék után az idén várhatóan 40 százalékot fognak kitenni az értékesítésből a terepjárók. Ebben fontos szerep jut az új prémium SUV-nak is, amelyből az idén már 100-150 darab, a következő teljes években évi 200-250 darab eladására számítanak – jelezte.

A márkánál az idén mintegy 15 ezer darabos értékesítéssel kalkulál a Volkswagen konszern márkáit importáló Porsche Hungaria, amelynek márkakereskedői 2017-ben 10 602 új VW személy- és kisteherautót adtak el Magyarországon.

Az új Volkswagen Touareg a 15. Pekingi Nemzetközi Autókiállításon 2018 áprilisában.

Forrás: AFP / Yu Sen / IMAGINECHINA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!