Gyermekek szavalóversenye Márkón

2019.04.12. 16:00

A versek egész életünkben elkísérnek minket

Már hagyományosan, 11. alkalommal rendezték meg a költészet napján a Regionális Szavalóversenyt Márkón.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor

A helyiek mellett idén Nagyvázsonyból, Tótvázsonyból, valamint Veszprémből a Szilágyi, a Dózsa és a Botev iskolákból, összesen 66 diák jelentkezett a megmérettetésre.

Hartmann Antal polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy 55 éve már, hogy József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját. Ezen a napon az országban számos helyen felolvasásokat, zenés műsorokat, iskolai ünnepségeket tartanak – változatos tartalommal és kreativitással.

Kicsik és nagyobbak egyaránt indultak. Fotó: Molnár Sándor

A zsűri tagjaként szólt a résztvevőkhöz a Petőfi Színház protokoll szakértője, Kositzkyné Tiszavölgyi Gyöngyvér is, aki meghatódott azon, hogy ilyen sok gyerek eljött a versenyre. Kiemelte, hogy a művészetektől, a verstől, az irodalomtól kisimulnak a gondolataink, megbocsátunk, ha valaki megbántott bennünket és az örömünket is ki tudjuk fejezni. A versek végigkísérik az életünket. Széppé, ünnepélyessé teszik a napjainkat legyen szó akár családi, vagy állami ünnepekről. Kérte a diákokat, hogy becsüljék meg a verseket, és azokat is, akik megírják őket, mert kimondják azokat a gondolatokat, amiket mi csak érzünk, de nem tudnánk olyan szépen megfogalmazni.

A szavalóversenyen négy kategóriában vetélkedtek a gyerekek. Az első-második osztályosok versenyét a szilágyis Cirkos Adél nyerte. A harmadik-negyedikesek között Lestár Máté bizonyult a legjobbnak a Dózsa György Általános Iskolából. Az ötödik-hatodik osztályosoknál Kiss Róza, a hetedik-nyolcadikosok között pedig Gertsmár Júlia lett az első, akik mindketten a Szilágyi Iskola tanulói. A díjakat Ovádi Pétertől vehették át a diákok. A Regionális Szavalóverseny fővédnöke különdíjként, névre szóló kalandpark belépőkkel is meglepte a gyerekeket, és minden résztvevő oklevelet és kézműves könyvjelzőt kapott a szervezőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában