az erők csatája

2019.07.11. 17:33

A világ legerősebb embereit keresik

Július 13. és 14. között rendezik meg az Ultimate Strongman 105 kg Team World Championship – Erős Ember Világbajnokságot a Lenti Termálfürdő területén.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A verseny az ukrán és magyar szövetség együttes szervezésében valósul meg. A résztvevő országok 2 fős csapatokkal képviselik hazájukat, közülük

a házigazda magyarok 2 csapattal is indulnak a megmérettetésen. A magyar csapattagok Gadó András és Varga Ferenc, illetve Komáromi Péter és Kurucz Kornél.

Az USA-t Johnny Wasiczko és Nikolas Cambi, Ukrajnát Valerii Gazaiev és Misha Khodyakov, Csehországot Jirí Tkadlcik és Miíra Kahánek, Szlovákiát Thomas Piros és Kádasi István, Lengyelországot Przemyslaw Marczewski és Marcin Sendwicki, Oroszországot pedig Artem Kobanov és David Schaby képviselik.

A versenyzők nyolc versenyszámban mérik össze erejüket a két nap alatt.

A július 12-én, 17 órakor sorra kerülő nyilvános mérlegelést a szombati megnyitó követi 15.30-tól.

A versenyzők hordóemelésben is összemérik az erejüket Lentiben

Ezután kezdetét is veszi az erők csatája az első versenyszámmal, amelyben

2 összekötött kamiont, összesen 18 tonnát kell hámmal elhúzniuk a versenyzőknek a fürdő és a szálloda közös parkolójában.

Ezután a fürdő területén belül folytatódik a verseny 110 kg-os izlandi keresztcipeléssel, majd 130-160 kg-os golyó-, hordó- és bödönpakolással. Vasárnap újult erővel állnak neki a nehézfiúk a vikingnyomásnak és a 800 kg-os traktorkerékforgatásnak.

14.30-kor vegyes cipelőszámmal indul a délután, melyben 350 kg -os lengősúllyal, 2x130 kg-os kofferrel, 120 kg-os izlandi kereszttel és 120 kg-os bödönnel izzasztják magukat az erős emberek.

Ha ez még nem lett volna elég, következnek az egyéni versenyszámok, a 135kg-os vasgolyó vállra tétele, a 200 kg-os vasgolyóval guggolás, a 125 kg-os rönknyomás és a 85 kg-os óriás, egykezes súly ismétlés.

Az ünnepélyes eredményhirdetés július 14-én, 17 órakor lesz a beach medencénél.

A kamionhúzó versenyszám kivételével az esemény a fürdő belépőjének megvásárlásával látogatható.

A szervezők és a világ legerősebb emberei szeretettel várják az érdeklődőket!

Bővebb információt itt találnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!