jótékonyság

2019.11.24. 14:00

Ajándékkönyveket és önkénteseket várnak a Mikulásgyárban

A tartós élelmiszer- és ruhafelajánlások is sokat segítenek – tudatta Zsolnai Endre, az akció főszervezője.

Budapest, 2018. december 6. Ajándékokat válogatnak a MikulásGyár karitatív akció adománygyûjtõ sátránál a budapesti Millenáris Parkban a lappföldi Mikulás, Joulupukki látogatásakor 2018. november 30-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A Mikulásgyár idén is a Millenáris Parkban lesz,

november 29-től december 21-ig gyűjtik a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, ruhákat, játékokat.

Emellett egy hónap alatt legalább 50 ezer könyvet szeretnének összegyűjteni, és eljuttatni olyan családokhoz, amelyek lakóhelyén nincs egyetlen könyvesbolt sem.

Az olvasás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet azzal is, hogy minikönyvtárat állítanak fel a Mikulásgyár területén és rekordkísérletet hirdetnek meg:

legalább tízezer lelkes szülőt és gyereket várnak, hogy felolvassanak egymásnak egy-egy mesét.

A másfél évtizede indult karitatív akció szervezői kérnek minden cégvezetőt, hogy vállaljon önkéntes munkát a Mikulás gyárában és hozzon ajándékkönyveket. A Mikulásgyárat már több vállalat, intézmény dolgozói is támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!