Mesterecset

2019.02.25. 16:00

Alkotói pályázattal segítik a pénzügyi tudatosság fejlesztését

A Magyar Államkincstár pályázatára a hagyományos képzőművészeti technikákkal készült rajzok és festmények mellett már digitális pályaművek is beadhatók.

A fiatalok pénzügyi tudatosságának erősítése jegyében idén ötödik alkalommal hirdeti meg Mesterecset rajzpályázatát a Magyar Államkincstár.

Az államkincstár hétfői közleménye szerint ezúttal a megtakarítások fontossága, a környezetvédelem és az állatvédelem témáihoz kapcsolódó alkotásokkal lehet jelentkezni,

melynek határideje április 30.

Az évente meghirdetett pályázat legfontosabb célja, hogy „a művészeti alkotás eszközével segítse elő a pénzügyi tudatosság kialakítását a fiatalok körében”.

Ezáltal játékos és kreatív formában nyílik lehetőség a későbbiekben alapvetőnek számító gazdálkodási döntések megismertetésére

- olvasható a közleményben.

Az idei pályázatban a takarékoskodás fogalma összekapcsolódik a környezetvédelem témájával, a felhívás mottója pedig „takarékoskodni, tudatosan gondolkodni egy szebb környezetért és a környezet megóvása érdekében is érdemes.”

A szakmai zsűri értékelése mellett ebben az évben egy új kategóriában, Kincstár Dolgozói Különdíjban is részesülhetnek a pályázatot benyújtók, amelyet az államkincstár munkatársainak szavazatai alapján ítélnek oda.

A pályázaton 5-18 éves korig lehet részt venni. A pályamunkákat a Spórolok az állatokért, Megtakarítás egy szebb környezetért és Pénzügyek a környezet védelméért című témákban várják.

A díjazottak 50 ezer – 150 ezer forint értékű utalványban részesülnek. A nyertes műveket a Kincstár a Mesterecset pályázat Facebook és Instagram oldalán is publikálja.

A közlemény szerint az alkotásokat elektronikus formában lehet benyújtani a www.mesterecset-palyazat.hu weboldalon keresztül, ahol minden, a pályázattal kapcsolatos további információ megtalálható.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!