Köles Lívia tartott előadást Ajkán

2019.04.03. 07:00

A szeretet, a szerelem, szexualitás volt a központi téma

Köles Lívia író, önismereti oktató Lélekjelenlét című előadás-sorozatán legutóbb a szeretet, a szerelem, szexualitás témájában merült el. Előadását közvetlenség és őszinteség hatotta át hallgatósága örömére az ajaki művelődési központ kiállítótermében a közelmúltban.

Borsos Renáta

Fotó: Györkös József

Az előadó immáron harmadik alkalommal várta előadással egybekötött interaktív beszélgetésre a témában mélyen elmerülni vágyókat. Személyében sokoldalú embert ismerhettek meg a jelenlévők. Kendőzetlen őszinteséggel beszélt az ember teljességét jelentő testi-szellemi-lelki hármas egységről, arról, hogy mi az emberi lét célja, a lélek útja.

Úgy véli, olyan világban élünk, ahol szükség van a lélekjelenlétre, a mély önismeretre. Egészségünk mellett a boldogságunk megélése a legfontosabb. Aki a lélek szintjén erős és szeretetteljes, elérheti, hogy ráköszöntsön az úgynevezett aranykor. Anyanyelvünk beszédességét és szépségét hangsúlyozta azzal, hogy létezik egy szer, mely táplál, etet, ez pedig nem más, mint a szeretet.

Köles Lívia kendőzetlen őszinteséggel beszélt az ember teljességét jelentő testi-szellemi-lelki hármas egységről. Fotó: Györkös József

Megszámlálhatatlan pozitív hatással bír, bárki „fogyaszthatja” életkortól függetlenül. A szeretet után beszélt a mély szerelem megtapasztalásáról, a két ember közötti különleges és egyben csodálatos érzelmi állapot átéléséről, az érzés kiteljesedéséről, a szerelmeskedésről. Az utóbbi, az igaz és mély érzelmeken alapuló szeretkezés testet-lelket gyógyító erejéről.

Köles Lívia többször idézett a Bibliából is. Megosztotta hallgatóságával azokat a tényezőket, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy párkapcsolat harmonikusan a felek boldogságát szolgálja. Szükségszerű a jó kommunikáció, a hűség, az őszinteség, a biztonság, a bizalom, a felelősségérzet, a lelki fejlettség.

A mai modern társadalmunkra jellemző erkölcsi „normát”, családi, párkapcsolati életet is górcső alá vette, a humor oldaláról megközelítve. A legközelebbi találkozón Köles Lívia az egészségről fog beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában