Kiszűrik a csalókat

2020.03.30. 10:33

Az otthon végezhető tornagyakorlatokat rendszerező honlap készül

A gyerekeket és a hobbisportolókat is megviselheti az otthoni karantén, a mozgáshiány.

Forrás: Shutterstock

Éppen ezért a Digitális Jólét Nonprofit Kft., az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Sportért Felelős Államtitkárság közös projektet indít, amelynek célja, hogy rendszerezze az interneten fellelhető sportolással kapcsolatos tartalmakat és kiszűrje a csalókat írja a hirado.hu.

A projekt keretén belül három területre osztják majd a videós tartalmakat.

„A Digitesi-csoport kifejezetten testneveléstanárok számára lesz elérhető, a Digicoach olyan embereknek nyújt majd segítséget, akik amatőr szinten edzőtermekben sportoltak a karantén előtt. A harmadik és egyben legfontosabb csoport a Digifa, az ebbe a csoportba felötlött videók célközönsége azok a személyek lesznek, akik nem sportolnak aktívan, de a számítógép mellől felállva szívesen elvégeznek pár perces nyújtó gyakorlatokat. Ebben a csoportban találják majd meg az idősebbek is a számukra készült videókat, elérhető lesz több gerinctorna-gyakorlat és több egyéb olyan gyakorlat is, amelyek biztonságosan végezhetők otthon” – közölte Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvetője.

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint

a felnőttek napi fél, a gyerek pedig napi egy óra aktív mozgást is be kell építsenek mindennapi rutinjukba ahhoz, hogy megőrizzék egészségüket, fittségüket a házi karatén idején.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!