szerelem a parton

2019.04.22. 20:30

Balatonfüredet választották Közép-Európa egyik legromantikusabb városának

A CNN hírtelevízió listába gyűjtötte Közép-Európa tizenöt legromantikusabb városát. A listán négy magyar település is szerepel, mellettünk még öt cseh, négy lengyel és két szlovák város.

balatonfured.hu

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Egyre több fórumon szólnak Közép-Európa növekvő turisztikai népszerűségéről – ezt is jelzi, hogy a felkapott célpontok után a CNN egy olyan listát állított össze, amelyben kisebb, de festői szépségű turisztikai célpontok szerepelnek. – írja a balatonfured.hu.

Balatonfüred elsősorban a táj szépsége miatt került fel a listára. A várost az ország egyik legnépszerűbb üdülőhelyének titulálják, amely az év minden szakában nyújt felfedezni valót. A füredi éttermekről, a Balaton partról és az aktív pihenési lehetőségekről is elismerően szólnak. Nyugodt, visszafogott légkörű településnek nevezik a várost, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a közeli tihanyi apátságra is.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Eger Magyarország egyik legszebb városa, Szentendre az egyik legromantikusabb települése, egy igazi gyöngyszem, míg Tokaj az aszú és a föld alatti pincék miatt érdekes a CNN összeállítása szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában