tippek és trükkök

2017.10.15. 08:00

Bőrápolás minden korosztálynak

Az idő múlásával változik a bőrünk, és az is változik, hogy mire van szüksége.

A törődést azonban mindig megérdemli és meg is hálálja. Mutatunk is néhány kényeztető ötletet a Fanny magazinból – minden korosztálynak.

20 fölött

Küzdelem a pattanásokkal

1. Ebben az életkorban a bőr még sima és rugalmas, inkább a túlzott faggyútermelés jelent problémát. Legjobb, ha hetente egyszer átdörzsöli egy mélytisztító hatású, a faggyútermelést csökkentő arcradírral. Ezután a krémek hatóanyagai is könnyebben felszívódnak majd.

2. Száraz ajkak esetén hatékony segítséget jelent, ha egy puha fogkefével átmasszírozza a bőrét. Használjon olajos vagy shea vajas ajakápolót, mert ezek szép, rózsaszín árnyalatot kölcsönöznek a szájának.

30 fölött

Kényeztető készítmények

1. Mivel ekkor már láthatóvá válnak az első apró ráncok, mindenképpen érdemes elkezdeni az intenzív hatóanyagokat tartalmazó bőr- és testápolók használatát.

2. Az erős, fényes körmök vonzzák a tekintetet. A körömágy beszakadozott bőrét időnként kezelje speciálisan erre a területre ajánlott olajjal vagy krémmel.

3. A hason lévő bőr kevésbé rugalmas, főként azoknál, akik már a szülésen is túl vannak. A bőrfeszesítő zselék és testápolók felpörgetik a kollagéntermelést, így javítják a bőr rugalmasságát, és kisimítják azt. Reggelente, körkörös mozdulatokkal masszírozza a terméket a bőrébe.

40 fölött

Intenzív ránctalanítás

1. A stressztől és a kialvatlanságtól a bőr szürkévé és sápadttá válik. Az önbarnító nappali ápolókrém azonban ilyenkor is gondoskodik az egészséges arcszínről. Azok a termékek az ideálisak, amelyek napról napra, fokozatosan alakítják ki a természetesen napbarnított árnyalatot.

2. A bőr alatti zsírszövet a dekoltázsnál igen vékony, ezért ez a terület könnyen ráncosodik, ráadásul a túlzott napozás miatt jelentkező pigmentfoltok is zavaróak lehetnek. Nagyon fontos tehát, hogy mindig megfelelően védje ezt az érzékeny testrészt! Halványulnak majd a foltok, ha tengeri iszappal és algakivonattal ápolja a dekoltázsát.

3. A nyak bőrének feszesítésére vagy speciális terméket, vagy ápolóanyagokban gazdag éjszakai krémet érdemes használni. Mindkettőt alulról felfelé haladva, apró, masszírozó mozdulatokkal vigye fel a bőrére.

50 fölött

Hatékony regenerálás

1. Az érett bőr rohamosan veszít a rugalmasságából, könnyen színtelenné és dehidratálttá válik, különösen a térdnél és a sípcsontnál száradva ki. Reggel és este is masszírozzon a bőrébe speciálisan száraz bőrre való, ureát tartalmazó testápolót vagy növényi olajat!

2. Mivel az első öregségi foltok a napsugárzásnak és a fénynek állandóan kitett alkaron és kézfejen jelennek meg, ezek érzékeny bőrének optimális védelemre van szüksége. Minden kézmosás után krémezze be a bőrét, és próbáljon ki valamilyen speciális, pigmentfoltok elleni készítményt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!