főzőversennyel ízesítve

2019.09.10. 11:00

Családias hangulatú falunapi mulatságot rendeztek Padragkúton

Hosszú évek hagyományaként a hétvégén ismét megtartották a településrész falunapi rendezvényét, ahol fókuszban a gasztronómia és a felhőtlen kikapcsolódás szerepelt. A főzőversennyel színesített rendezvényen minden korosztály megtalálta a számára legkedvesebb programot.

Borsos Renáta

Kiváló hangulatot teremtett a zenés és látványos falunapi felvonulás lovasokkal, traktorokkal és teherautókkal Fotó: Györkös József

Fotó: Györkös József

A családias hangulatú esemény a művelődési központ udvarán főzőversennyel indult. A gasztronómiában jártasságukat hét főzőcsapat mutatta be. Megtudtuk, a Retró Klub hölgy tagjai tejszínes csirketokányt készítettek, míg a férfiak egy hatvankilós süldőt forgattak a nyárson. A Jószerencsét Nyugdíjas Klub a tradicionális töltött káposztával igyekezett, a Civil Fórum Padragkútért Egyesület pedig sertéscombot és tarját grillezett. A Nyugdíjas Baráti Kör csapata bakonyi betyárleves elkészítésével indult a versenyben. A Csékúti Hegyért Egyesület tagjai pedig a vaddisznópörkölt elkészítését preferálták. Az Antipolitika fedőnevű csapat birka- és kecskehúsból főzött gulyást, amivel megvendégelték a jelenlévőket. A parádés ízkavalkád igazi látványossága minden kétséget kizáróan a malacsütés volt. A főzőverseny ítészeinek a változatos és finom étkek közül nehéz feladatnak bizonyult a rangsort felállítani, de végül megszületett a döntés. Első helyen végzett a Csékúti Hegyért Egyesület, a második helyen a Jószerencsét Nyugdíjas Klub, míg a harmadikon a Civil Fórum Padragkútért Egyesület. A Retró Klub hölgy csapata közönségdíjban részesült.

Kiváló hangulatot teremtett a zenés és látványos falunapi felvonulás lovasokkal, traktorokkal és teherautókkal Fotó: Györkös József

Az étkek elkészítése és elfogyasztása mellett változatos programok színesítették a napot. A gyermekek Rudi bohóc műsorának örvendtek, amellett, hogy kreativitásukat a gyakorlatban is megmutatták. Sokan rajzversenyen csillogtatták meg tehetségüket, de voltak, akik arcfestésben jeleskedtek. A kikapcsolódást és a jókedvet mindemellett színpadi műsorok szolgálták. Beck András és Hidasi Réka produkciója sikert aratott a közönség körében. A zenés és látványos falunapi felvonulás lovasokkal, traktorokkal és teherautókkal kiegészülve kiváló hangulatot teremtett. Csertelepen az Ajka-Padragkút Táncegyüttes magyarpalatkai táncokkal kedveskedett a jelenlévőknek. A városvezető Schwartz Béla köszöntője után a rendezvény a művelődési ház udvarán a Milord zenekar koncertjével folytatódott, az estét a Moldován Dixie Duó zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában