Ötvenéves osztálytalálkozó Pápán

2019.06.07. 11:00

Csodálatos éveket töltöttek el a pápai Petőfi gimnáziumban

Ötvenéves osztálytalálkozót tartottak a pápai Petőfi Sándor Gimnázium egykori diákjai. A résztvevők nagy lelkesedéssel készültek az alkalomra.

Polgár Bettina

Az egykori osztály tagjai szép számmal részt vettek a találkozón

Nagy Imréné Keskeny Judit és Pölöskei Lászlóné Gyimóthy Irén, a találkozó szervezői elmondták, 33 főt számlált az egykori osztályuk, és több mint húsz fő részt is vett az eseményen. Az ötvenéves jubileumnak nem az alma mater egykori épületegyüttese, hanem a Petőfi Sándor Gimnázium új épülete adott otthont. – Azért szerveztük ide a találkozót, hogy az új Petőfi Sándor Gimnáziummal is megismerkedjünk – magyarázta Nagy Imréné. Az osztálytalálkozó programja a gimnáziumban jó hangulatú beszélgetéssel, történetmeséléssel, az iskolaévek felelevenítésével indult, majd a résztvevők egy közeli étteremben finom falatok mellett folytatták a múltidézést.

Az egykori osztály tagjai szép számmal részt vettek a találkozón

Nagy Imréné kiemelte, jó érzéssel gondol vissza a diákévekre, hiszen az idő távlatából a rossz élmények amúgy is felejtődnek, a szép emlékek viszont előjönnek. – Csodálatos négy év volt – fogalmazott Pölöskei Lászlóné. – Vidékről szerveződő osztály voltunk, kevés pápaival. Mi, vidékiek mindig összetartottunk, hiszen sok hátrányt le kellett küzdenünk. Ennek ellenére mindenki be tudott illeszkedni, helytálltunk, segítettük egymást. Az egész osztályt a kitartás jellemezte, és jól vettük az akadályokat – hangsúlyozta Pölöskei Lászlóné.

Mint mondták, ötévente találkoznak, ennek ellenére mindig felemelő érzés újra látni egymást. – Az osztálytalálkozó szervezését segítette a közösségi oldal, de sokan vannak, akik nem szeretnek számítógépezni. Velük postai úton leveleztem – tette hozzá Nagy Imréné. Kiemelte, hálásak Bognár Anitának, a Petőfi Sándor Gimnázium igazgatóhelyettesének, aki helyet biztosított a programnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában