Jónak lenni jó!

2020.11.25. 07:23

Egy hét alatt duplájára nőtt a támogatások összege

Már több mint 20 millió forint gyűlt össze az Együtt az Autistákért Alapítvány számára.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Africa Studio

Egy hét alatt duplájára nőtt a Jónak lenni jó! kampány adományvonalán keresztül érkezett támogatások összege, így már több mint 20 millió forint gyűlt össze az Együtt az Autistákért Alapítvány számára – közölte az MTVA Sajtó Osztálya kedden az MTI-vel.

A közmédia jótékonysági akciójában nemcsak anyagi támogatást, de – hírességekkel karöltve – életre szóló élményeket is szeretne nyújtani az autista gyermekeknek. Ezért a kezdeményezéshez ismert emberek – köztük sportolók és művészek – is csatlakoztak, így a gyerekek olyan hírességekkel találkozhatnak és vehetnek részt velük közös programokon, mint Hosszú Katinka, Nagy Sándor, Fucsovics Márton, Gianni Annoni vagy Dzsudzsák Balázs – olvasható a közleményben.

A rendhagyó találkozásokról készült kisfilmek az idei adománygyűjtés december 20-i zárónapján kerülnek képernyőre, ezen a napon a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányba.

A közlemény idézi Harsányi Leventét, a Petőfi rádió műsorvezetőjét, aki azt mondta, nagyon megható látni a gyerekek arcán azt a határtalan boldogságot, amit a példaképükkel való találkozás okoz.

„Fantasztikus érzés részt venni ezeknek az álmoknak a megvalósításában, lelkileg megtisztulva fejezzük be a forgatásokat. Lehet, hogy ez most fellengzősen fog hangzani, de őszintén így érzem: amikor utunk végéhez érünk, ezek lesznek a fontos pillanatok, ezekre fogunk visszaemlékezni” – fogalmazott Harsányi Levente.

Az MTVA közleményében idézi Siklósi Beatrixot is, a Jónak lenni jó! kampány projektvezetőjét, a Kossuth rádió csatornaigazgatóját, aki azt mondta: hihetetlen, hogy csupán egy hét leforgása alatt a duplájára nőtt a támogatások összege.

„Rendkívül hálásak vagyunk mindenkinek, aki ha csak egy hívással vagy SMS-sel is, de a kezdeményezés mellé állt” – hangsúlyozta.

Minden egyes forint óriási segítséget jelent és közelebb visz az alapítvánnyal a közös célhoz: az autista gyerekeket és családjaikat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához – tette hozzá.

Az adományvonalon továbbra is várják a felajánlásokat: a 13616-os számot tárcsázva, vagy a 13616-os számra küldött SMS-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az Együtt az Autistákért Alapítványt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!