desszert

2019.06.25. 10:42

Egy patissier Nyirádon

Rendhagyó desszertek elkészítését tanulhatták meg Nyirádon a vállalkozó kedvű kisgyermekes anyukák egy igazi konyhacukrásztól.

Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A két napos kurzust tanúsítvány megszerzésével zárhatták a résztvevők.

A Nyirádi Családi és Karrierponton zajló színvonalas, kemény két nap alatt Jakabfi Dávid patissier-től tanulhatták meg a különleges tányér desszertek elkészítését az anyukák, mely a résztvevők számára ingyenes volt, a képzést az állam támogatta – mondta el Antal Zoltánné a Nyirádi Család és KarrierPont szakmai vezetője.

Hozzátette, bízik abban, hogy a workshopon tanultakat a későbbiekben kamatoztatni tudják azok, akik esetleg vállalkozást akarnak alapítani, vagy csak otthon, családi körben, ünnepekre szeretnének különleges desszerteket készíteni családjaiknak.

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Jakabfi Dávid azt mondta, hogy örömmel fogadta el a felkérést, hiszen nem csak egy kurzus volt ez számára, hanem a Nyirádi Család és Karrierpontban egy olyan vendéglátó családot ismert meg, akik azon dolgoznak, hogy a településükön és környékén élők minél több cukrászati tapasztalatban részesüljenek és nem utolsó sorban a község hírnevét is tovább vigyék.

A konyhacukrász elmondta, hogy jelenleg külföldön dolgozik, de haza szeretne költözni, kiadni második könyvét és magyarként továbbadni a lehető legtöbb tudást a magyar háziasszonyoknak, de szívesen bekapcsolódna a magyarországi cukrász képzésbe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában