mértékletesség

2018.05.16. 11:43

Egyensúly nélkül nincs sikeres fogyókúra

A koplalás és bizonyos táplálékok megvonása különböző betegségeket, problémákat idézhet elő.

Forrás: Shutterstock

Dietetikus: fontos az egyensúly a fogyókúrában

Budapest, 2018. május 16., szerda (MTI) – A koplalás és bizonyos táplálékok megvonása különböző betegségeket, problémákat idézhet elő, ezért a fogyókúra alatt is meg kell tartani az egyensúlyt – közölte Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában példaként említette, hogy az alacsony szénhidrátbevitel általában túlzott fehérjefogyasztással társul. A szénhidrát megvonása miatt koncentrációzavar és fáradékonyság jelentkezhet, a sok fehérjétől pedig vesegondok és csontritkulás alakulhat ki.

A TÉT Platform Egyesület szakmai vezetője hangsúlyozta, a koplalás és a kevés kalória bevitele sem jó módszer, mert olyankor raktározni kezd a szervezet, az első pár kilogramm könnyen és gyorsan lemegy, de utána „jojózás” kezdődik.

Az a normális, ha heti fél, egy kilogrammot fogyunk, ha mértéket tartunk és a helyes étkezés mellett növeljük a mozgást – hangoztatta a dietetikus.

Kiemelte, a fogyókúrával egészségünket alapozzuk meg, ezért nem rövid és gyors lehetőségeket kell keresni, hanem olyat, amelyet hosszú távon is fenn lehet tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!