Dinamikus növekedés

2020.04.15. 19:22

Egyre többet lottózunk online

Egyre népszerűbbé válnak az sms alapú, illetve online lottófogadási formák, az elmúlt négy hét alatt rekordszinten, átlagosan 30 százalékkal nőtt az arányuk a nemzeti lottótársaság bevételeiben az év korábbi heteinek átlagához képest.

Forrás: Shutterstock

A Szerencsejáték Zrt. szerdai közleményében felidézte, hogy Magyarországon az interaktív módok 16 százalékot képviselnek a teljes szerencsejáték eladási spektrumból, a lottózókban és egyéb bolthálózatokban pedig a társaság szerencsejátékainak 84 százalékát értékesítik.

Ezek az arányok Európa más országaiban nagyon eltérőek, de az unió tagállamainak 10 százalékos átlagával összehasonlítva Magyarország átlag felett teljesít a digitális fogadási csatornákat tekintve.

A járványügyi helyzet hatására jelentős elmozdulás indult meg a hazai lottófogadók körében a digitális csatornák felé, egyre többen választják az SMS-Lottót, az Okoslottó applikáció letöltését, illetve az internetes fogadási lehetőséget. Jelenleg átlagosan 350 ezren játszanak a digitális fogadási formák valamelyikével, kétharmaduk a Szerencsejáték Zrt. weboldalán, de sokan fogadnak a mobilszolgáltatókon keresztül telefonszámlájuk terhére.

A társaság kiemelte, hogy a digitális térben tett fogadásoknak számos előnye van.

Gyorsan és egyszerűen használhatók, a kisnyeremények utalása pedig a társaság fogadási rendszerében nyitott belső egyenlegre vagy a játékos által megadott bankszámlára történik.

Nincs elfelejtett játék vagy fogadás,

nyeremény esetén játékformától függően a játékosok SMS-ben vagy e-mailben kapnak értesítést.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!