A természet lágy ölén

2019.07.23. 11:00

Elejét vették a randalírozásoknak a nagyteveli strandon

A falu határában található Bakony-ér Strand, Horgásztó és Kemping még mindig egy nyugodt kikapcsolódási lehetőség a fürdőzni vágyók számára.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Erdőkkel, hegyekkel körülvéve terül el a 34 hektáros víztározó-tó, mely nyaranta kellemes kikapcsolódást nyújt a pihenni vágyóknak. A nagyteveli Bakony-ér Strand, Horgásztó és Kemping jelenlegi állapotáról Orbán Sándor polgármesternél érdeklődtünk.

Mint megtudtuk, a vadregényes bakonyi környezetben található víztározó-tó az idei szezonban június első hétvégéje óta várja a fürdőzni vágyókat, minden nap 9-22 óra közötti nyitvatartási idővel. Az eddigi forgalommal meg vannak elégedve. A faluvezető hozzátette, bár törvényileg nem lenne kötelező, hétvégente mégis vízimentő-szolgálat vigyázza a fürdőzők egészségét.

Főleg hétvégente növekszik meg a nagyteveli strandra érkezők száma
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az idei szezontól megváltoztak a strand rendszabályai, emelte ki Orbán Sándor, ezentúl éjjelente tilos a bemenetel. Eddig csak hétvégente volt, mostantól viszont hétköznaponként is biztonsági őr felügyeli a rendet. 22 óra után már csak a sátrazók tartózkodhatnak a területen. Mint mondta, ezzel megszűntek a korábban előforduló, egész éjen át tartó mulatozások, randalírozások, a kempingezők zavarása.

A kellemes hőmérsékletű víz mellett játszótér, illetve két büfé meleg ételekkel és hideg italokkal csalogatja a kikapcsolódni szándékozókat. Orbán Sándor polgármester megjegyezte, az önkormányzat jelentős, mintegy ötmillió forint összköltségű infrastrukturális beruházásokat hajtott végre a strandon. Tavaly ősszel fejlesztették a villamosenergia-hálózatot, így áramot tudnak biztosítani a sátorhelyek közelében. Illetve tavasszal vásároltak egy új WC-konténert.

A jegyárak minimálisan emelkedtek tavaly óta: a felnőtt belépő hétszáz, a diák/nyugdíjas négyszáz, a gyermek jegy háromszáz forint, hat év alatt nem kell belépőt váltani. A parkoló továbbra is ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában