Magyar Vöröskereszt

2019.05.08. 06:37

Elsősegélyre tanít egy új flipperjáték

Különleges flipperjátékot fejlesztett ki a Magyar Vöröskereszt fővárosi szervezete: a First Aid Game a szórakozás felől közelíti meg az újraélesztés kérdését, az új eszközt gimnáziumokba, egyetemekre, fesztiválokra szeretnék elvinni.

Budapest, 2019. május 7. Kardos István, a Magyar Vöröskereszt fõigazgatója az elsõsegélynyújtást és az újraélesztést játékosan tanító interaktív flipperen játszik az eszköz bemutatóján az V. kerületi Empathy Cafe & Bistróban 2019. május 7-én. A flippert a Magyar Vöröskereszt Budapest Fõvárosi Szervezete fejlesztette ki. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Magyarországon évente több mint húszezren halnak meg hirtelen szívmegállás következtében, holott az Országos Mentőszolgálat tapasztalatai alapján a halálozások több mint kétharmada megelőzhető lenne, ha a laikusok időben megkezdenék az újraélesztést. Ugyanakkor

ezer emberből mindössze tizenhét gondolja úgy, hogy szükség esetén képes lenne újraéleszteni valakit

- írta a Magyar Hírlap szerdán.

A Magyar Vöröskereszt fővárosi szervezete olyan flippert fejlesztett ki, amellyel már gyerek-, illetve fiatalkorban el lehet sajátítani az életmentést.

A játék nem aprópénzzel, hanem sikeres újraélesztéssel működik, játéktere egy emberi test belsejéhez hasonlít, tetején a gyakorlóbábu fekszik.

A flipper mellett segítők figyelik majd, hogy a játékosok helyesen végzik-e el a mellkaskompressziót a bábun.

A játék kicsit közelebbről
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A játékot májusban budapesti helyszíneken tesztelik, nyáron fesztiválokra, szeptemberben pedig egyetemekre is elvinné a Magyar Vöröskereszt

- közölte a lap.

Borítókép: Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója az elsősegélynyújtást és az újraélesztést játékosan tanító interaktív flipperen játszik az eszköz bemutatóján az V. kerületi Empathy Cafe & Bistróban 2019. május 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!