kitakarították a területet

2019.05.07. 17:00

Erdei játszótérrel élénkítenék az idegenforgalmat Paloznakon

Kitisztították Paloznakon a Balaton-part és a kerékpárút közötti mintegy két hektáros területet, ahol később erdei játszóteret alakítanának ki, ezzel is élénkítve az idegenforgalmat, mondta el Czeglédy Ákos polgármester.

Kovács Erika

Czeglédy Ákos polgármester: Kellemes környezetben lehet elsétálni a Lovasi-Séd patakhoz Fotó: Kovács Erika/Napló

Fotó: Kovács Erika/Napló

- Nem mindegy, hogy milyen környezet fogadja az erre járókat – érvelt a munkálatok mellett Czeglédy Ákos.

Czeglédy Ákos polgármester: Kellemes környezetben lehet elsétálni a Lovasi-Séd patakhoz Fotó: Kovács Erika/Napló

A 71-es számú, forgalmas úthoz közeli és onnan is jól látható terület az elmúlt 20-25 évben elbokrosodott, nem beszélve arról, hogy közvetlenül itt mennek el a kerékpárosok, kirándulók. A területet az önkormányzat saját dolgozóival, munkagéppel megtisztította a gaztól, bokroktól, és sok szemetet is összegyűjtöttek, főként ásványvizes palackokat és nejlonzacskókat.

Az egészséges fákat megtartották, és most kellemes környezetben le lehet sétálni a Malomvölgyi-, illetve Lovasi-Séd patakhoz. A későbbiekben ezen a területen pályázati támogatással tanösvényt, erdei játszóteret szeretnének létrehozni, ami kapcsolódna a már elkészült, közelben levő kerékpáros pihenőhöz. Tervezik azt is, hogy a területre a bringásoknak, kirándulóknak őshonos gyümölcsfákat ültetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában