Nagy élmény volt számukra a tábor

2019.08.09. 10:25

Erdélyi fiatalokat láttak vendégül Olaszfaluban

Sikeresen pályázott az önkormányzat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében, így vendégül tudott látni tizenhét erdélyi fiatalt.

Müller Anikó Hanga

A kökösi diákok testvértelepülésük meghívására érkeztek a bakonyi faluba, jobbról az ötödik Kovács Levente Fotó: Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

A Kovászna megyei kis faluból, Kökösről – mely Olaszfalu testvértelepülése – érkező diákok a református egyház ifjúsági tagozatának tagjai, tájékoztatta lapunkat Boriszné Hanich Edit polgármester asszony.

A vendéglátók színes, tartalmas programot állítottak össze számukra. Megnézték a zirci ciszterci látogatóközpont kiállításait, a templomot, kézműves foglalkozáson vettek részt a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban, voltak balatoni hajókiránduláson, fürödtek, vizibicikliztek a Balatonban és egy vidám napot töltöttek a kislődi Sobri Jóska Élményparkban.

A kökösi diákok testvértelepülésük meghívására érkeztek a bakonyi faluba, jobbról az ötödik Kovács Levente Fotó: Müller Anikó Hanga

Legtöbben közülük még nem voltak a Balatonnál. – Felénk nincsenek ilyen nagy vizek, én úgy képzeltem, hogy a másik oldal egyáltalán nem látszik, hogy olyan a Balaton, mint a tenger. Nagy élmény volt – mondta Stekbauer Erik.

A fiatalokat elkísérte Kovács Levente kökösi református lelkipásztor. – Nagy élmény a gyermekek számára a tábor. A programok szenzációsak, nagyon jól érezzük magunkat, olyan élményekkel térünk haza, amit egyhamar nem fogunk elfelejteni – mondta.

A kökösiek ajándékműsorral kedveskedtek a falu lakóinak, Rejtő Jenő két egyfelvonásos darabját adták elő. Cserébe a nézők édességgel, gyümölccsel, zöldségekkel kedveskedtek. A búcsúesten a helyi fiatalokkal volt jó hangulatú közös játékos estjük az Eperjes hegy lábánál, a Zöldág Lovasudvarban.

A tábor költségeihez helyi vállalkozók is hozzájárultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában