organikus minták

2017.09.14. 20:27

Ez lesz az idei ősz divatszíne

Innen kiderül, milyen árnyalatba érdemes öltöztetni a lakást.

Az idei ősz színe a Lakáskultúra magazin szerint nem más, mint a zöld, amely a természet, a harmónia és a békesség színe, pihentető és regeneráló hatású, az örök tavasz hangulatát hordozza. Fehérrel kombinálva elsősorban frissességet, sötét padlóval, bútorokkal és faburkolatokkal inkább előkelőséget sugall. A sötétebb tónusok kifejezetten illenek nagyobb méretű ebédlőbe, könyvtárszobába vagy előszobába.

Ha elég bátrak vagyunk, kísérletezhetünk a sötét és világos kombinálásával. Gondoljuk végig, hogy milyen hatást szeretnénk elérni, és használjunk színmintákat az egymáshoz illő festékek kiválasztásához.

Csodálatos hangulatot varázsolhatunk a konyhába, ha az egyik falszakaszt sötétzöldre festjük át. Ehhez az árnyalathoz szinte minden fa-, rattan- vagy fémkiegészítő illik, a vázába helyezett zöld ágak pedig tovább fokozzák a természetközeliség érzését.

Az olyan nagyobb darabokhoz, mint egy kárpitozott kanapé vagy egy festett könyvespolc, világosabb háttér ideális. Jó választás lehet az egyszerű fehér fal, illetve egy apró mintás, madaras, indás, virágos tapéta. A tradicionális, mély árnyalatok letűnt korok gazdagságát idézik, ezért kimondottan jól mutatnak kárpitokon vagy díszpárnákon. Kombináljuk világosabb zöldekkel, arannyal vagy más csillogó felületekkel.

Borítókép: Poznyakov / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!