Dalok, mondókák

2018.12.16. 17:48

Fejleszti a beszédkészséget a népzene a pedagógusok szerint

Szakértők szerint a népzenére épített foglalkozások a finommotorika és képzelőerő fejlesztése mellett közösségi élményt is adnak a legkisebbeknek.

A sokéves tapasztalatok alapján a népzene javítja a kisgyermekek beszédkészségét, illetve felgyorsíthatja a megkésett beszédkészség kifejlődését – mondta az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában Tárnoki Erzsébet bölcsődei intézményvezető.

A szakértő hangsúlyozta, hogy

a népzenei foglalkozások mindkét agyféltekét igénybe veszik, javítják az artikulációt és a mozgási képességeket, a gyermekek személyiségének egészét fejlesztik.

A korosztályra szabott programoknak a szülők is hasznát vehetik, a nyilvános bemutatókon ezért ők is részt vehetnek – közölte.

A kedvező tapasztalatok miatt szakértők a gyakorlatok szélesebb körű, országos kiterjesztését javasolják. A népzenére épített foglalkozások a finommotorika és képzelőerő fejlesztése mellett közösségi élményt is adnak a legkisebbeknek – tette hozzá.

A borítókép forrása: Lokál / Sáfár Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!