beszélő rajzocskák

2017.09.25. 16:30

Fejtse meg az irka-firkák titkát!

Egy egyszerű példából megtudhatja, mi rejtőzik a tudatalattijában!

A spontán rajzolgatás segítségével bepillantást nyerhetünk a tudatalattiba, és a személyiség mélyebb rétegeibe.

Mielőtt elolvasná az alábbiakat, rajzoljon egy fát! Nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen, hiszen nem műalkotás készül.

A legjobb, ha úgy firkálgat, mint a gyerekek, akik egy történetet akarnak elmesélni a képekkel. Ha elkészült, akkor az Astronet cikke segítségével a következő szempontok alapján rögtön elemezheti is a rajzocskát!

Milyen a fa törzse?

Széles: Ön higgadt és türelmes, szinte fát lehet hasogatni a hátán. Épp olyan keményen ellenáll a megpróbáltatásoknak, mint az erős fa az időjárás viszontagságainak. Bármilyen akadály is kerül az útjába, Ön nem retten vissza a kihívásoktól, és bármikor képes újra kezdeni az életét.

Keskeny: Ön nyitott gondolkodású és idealista. Képes arra, hogy mások véleményét is meghallgassa, sőt el is fogadja, ráadásul nem csak toleráns, hanem empatikus személyiség is.

A teteje kétágú: Ez azt jelenti, hogy minden álláspontnak látja a pozitív és negatív oldalát. Könnyedén bele tudja élni magát mások helyzetébe, együtt érző személyiség. Ez persze azzl is együtt jár, hogy időnként nehezen dönt, sokáig hezitál, míg leteszi valami mellett a voksát…

Vannak a fának ágai?

Nincsenek: Amennyiben csak a fa körvonalait rajzolta meg, az arra utal, hogy a jobb agyfélteke uralja a gondolkodását, ezért mindig ösztönösen, a megérzéseire hallgatva cselekszik.

Igen: A bal oldali agyféltekével gondolkodó emberek logikusan és analitikusan szemlélik a világot. Ön semmit nem bíz a véletlenre, és minden tervét alaposan kidolgozza, mielőtt belevág a megvalósításba.

Vannak levelei?

Igen: Minden egyes levél egy gondolatot jellemez – állítják a szakértők. Ön filozofikus alkat, szeret elmélkedni, gondolatokat cserélni és filozofálni a barátaival.

Nem: Ön magabiztos és határozott. Képes gyorsan felismerni a nehéz helyzeteket, azonnal készen áll a megoldással, és rögtön cselekszik is. Pontosan tudja, merre halad az élete!

Vannak gyökerei?

Nincsenek: Ön a jövőre koncentrál, független és előrelátó. Biztosak vagyunk abban, hogy már van egy ötéves terve, nem igaz? Vagy ha mégsem, legalább azt pontosan tudja, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy megváltoztassa magát és a környezetét.

Igen: A gyökerek a családot és a történelmet jelképezik. Az öröksége a személyisége fontos része, Ön lojális, hűséges és ragaszkodó.

Hova ültette?

A földbe: Szüksége van a biztonságra és a stabilitásra, ezért Ön is igyekszik ilyen lenni. Két lábbal áll a földön és ezért a szerettei mindig számíthatnak Önre.

Egy hegy vagy egy domb tetejére: Amennyiben egy csúcsra rajzolta a fát, az azt sugallja, hogy szeretné, hogy a rajza is kiemelkedő lenne, és nem meglepő módon Ön is rendelkezik azzal az imádnivaló bájjal, amivel mindezt el is érheti!

Egy cserépbe: különös gondolat egy fát cserébe rajzolni, hiszen így mozgathatónak képzeli el azt, ami a valóságban ezer gyökérrel ragaszkodik a földhöz. Mindez arra enged következtetni, hogy szeret utazni és keresi a kalandokat, és nem fél attól, hogy ha szükség van rá, be kell csomagolni az életét egy bőröndbe.

Rajzoltál még valamit?

Madarat, vagy valamilyen állatot a fára: Ön hűséges barát, a kapcsolatai első helyen szerepelnek az életében. A végsőkig lojális a szeretteivel és bármit megtenne értük, ezért szerencsés ember az, aki a barátjának nevezheti magát.

Virágokat a fa alá: Mi lehetne szívderítőbb mint egy szép virág? Ezért ez azt jelképezi, hogy Ön egy kedves, jószívű teremtés, aki ráadásul optimista és jókedvű is, tehát igazán öröm a közelében lenni.

Füvet a fa alá: Ön emberszerető, aki szinte puha füvet varázsol a barátai lába alá, hogy megkönnyítse lépteiket. Magyarán, kedves és megértő személyiség, akire bárki szívesen rábízza a titkát, hiszen tudják, Ön sosem ítélkezik, és tudja, hogy néhány kedves szóval hogyan tudja őket megszabadítani a szenvedéseiktől.

Borítókép: gpointstudio /Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!