Fejlődési lehetőség

2018.06.27. 09:52

Fiatal tehetségeket vár a Mathias Corvinus Collegium

Még vasárnapig lehet jelentkezni a hagyományos oktatást kiegészítő, interaktív, egyéni képességeket fejlesztő képzésre.

Group of students chatting together in school corridor

Július 1-jéig meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzésére – közölte a kollégium az MTI-vel.

Mint írták, a képzésre a középiskolai tanulmányaikat idén befejező és budapesti egyetemek nappali tagozatán továbbtanuló diákok jelentkezhetnek Magyarországról és a határon túlról.

Az egyéves Juniorképzés célja, hogy kiegyenlítse a különböző tudásszinttel érkező tanulók ismereteit és segítsen a Mathias Corvinus Collegium valamennyi lakója számára előírt felsőfokú angol nyelvvizsga megszerzésében.

A pályázók a logikai készséget és a szókincset felmérő írásbeli teszten túl egy szóbeli fordulón (prezentációval kísért előadás és beszélgetés) is részt vesznek, amely az intézmény vezetőségéből, nevelőtanáraiból és idősebb diákjaiból álló felvételi bizottság előtt zajlik. A programra sikeresen bekerülők egyetemi tanulmányaik idejére bentlakási lehetőséget is kaphatnak.

Az MCC Juniorképzésről, valamint a jelentkezési feltételekről bővebb információ az intézmény honlapján (www.mcc.hu) érhető el.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: AFP/ Dinoco Greco / Altopress / Photoalto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!