Biztonság

2019.12.01. 18:06

Fokozottan figyelnek a karácsonyi vásárokra Európában

Szakértő szerint az elmúlt évek merényleteiből sokat tanultak az európai hatóságok. Mint mondta, a karácsonyi vásárok helyszínét több városban is megváltoztatták, jobban védhető helyeken rendezik meg az eseményeket.

Budapest, 2019. november 14. Budapest belvrosban minden eddiginl korbban, 21. alkalommal megnyitotta kapuit a Vrsmarty tri Adventi- s Karcsonyi Vsr. MTVA/Bizomnyosi: Balaton Jzsef *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot szerzje/jogutdja kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Balaton József

Fokozottan figyelnek a karácsonyi rendezvények, vásárok biztonságára az európai nagyvárosokban – mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1csatornán.

Fizikai akadályokat építettek ki, amelyek megakadályozzák, hogy a helyszínt gépkocsival meg lehessen közelíteni, kapukat állítottak fel, és a fokozott rendőri jelenlét is megnehezíti merényletek elkövetését – mutatott rá.

Hozzátette, hogy robbanóeszközt, gépfegyvert nem, vagy sokkal nehezebben tudnak szerezni és használni azok a fanatikusok, akik merényletre készülnének, ezért vannak késes támadások az utóbbi időkben.

A szakértő szerint bár a fokozott biztonsági intézkedések, a rendőrök jelenléte nyomasztó is lehet, de a karácsonyi vásárokra látogató embereket mégis inkább megnyugtatják.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!