Életbevágó pillanatok

2018.10.12. 08:59

Gyorsabban hívhatjuk ezentúl a mentőket

Az Országos Mentőszolgálat a társszervekkel, az érintett szervezetekkel együttműködve október 8. és 10. között informatikai fejlesztést valósított meg a mentésirányítás rendszerében.

A fejlesztés, kapacitásbővítés tovább gyorsítja a hívásfogadást, növeli a mentőellátás hatékonyságát – írja az OMSZ közleményére hivatkozva a csalad.hu.

A gondos előkészítés után, informatikusok és mentési szakemberek együttműködésével végrehajtott informatikai háttérfeladat a segélyhívások fogadását, illetve a mentőegységek riaszthatóságát, kiérkezését nem akadályozta,

a mentőellátás mindenhol folyamatosan biztosított maradt.

A szolgáltatásbővítés részeként, a kor technológiai fejlődését követve a mentésirányítás rendszerének „mobil végpontjai” is újakra cserélődnek, vagyis a betegellátást végző mentőegységek októbertől a korábbinál gyorsabb és minden szempontból korszerűbb mobil eszközöket vehetnek használatba országszerte – írják.

Borítókép: illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!