Legyen képük hozzá

2017.11.15. 15:37

Hallgatásra kényszerülő nőket keres a NANE

December 4-ig várja a bántalmazott nők fotóit a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület a #Vankepemhozza címmel meghirdetett közösségi fotóprojekthez.

A #Vankepemhozza kampánnyal a NANE Egyesület lehetőséget ad arra, hogy a hétköznapokban sokszor hallgatásra kényszerülő nők üzenjenek egy képen keresztül, pont úgy, ahogy nekik jólesik. A jelentkezők [email protected] címre küldhetik be fotóikat egy pármondatos történet kíséretében. A képek anonim módon jelennek meg, ezért fontos, hogy az alkotás ne legyen azonosítható – olvasható az egyesület MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

Mint írják, egyre több fotó érkezik a NANE Egyesület Facebook-oldalára bántalmazott nőktől, akik expresszív fotókban fogalmazzák meg megpróbáltatásaikat vagy éppen szabadulásukat. A képek a NANE Facebook és Instagram oldalán található virtuális tárlaton folyamatosan nyomon követhetőek, és december 9-én és 10-én egy kiállítás keretében is megtekinthetők lesznek a 2B Galériában.

A tájékoztató szerint a #Vankepemhozza közösségi fotósprojektet a NANE azért hirdette meg, mert tapasztalataik szerint a családon belüli erőszak áldozatait ritkán vagy egyáltalán nem hallgatják meg a környezetükben élők. Ha pedig mégis, nem hisznek nekik, vagy nem tartják komolynak a helyzetüket.

A kampány ráhangolódás a 16 Akciónap A Nők Elleni Erőszak Ellen rendezvénysorozatra is, amely az idén azokra a dolgokra fókuszál, amiket a hétköznapokban is meg lehet tenni a nők elleni erőszak csökkentése érdekében. Az eseménysorozat november 25-én, a Néma Tanúk felvonulással indul, és december 10-én a 2B Galéria kiállításával zárul.

A NANE Egyesület 1994 januárjában alakult azzal a céllal, hogy segélyvonalat indítson bántalmazott nők részére. A segélyvonalon a családon belüli erőszak és a párkapcsolati erőszak területén képzett önkéntesek immár 23 éve fogadják a hívásokat az ország minden részéről.

Ezeken felül az egyesület kiemelt feladatai közé tartozik a családon belüli erőszak társadalmi jelenségéről szóló ismeretek terjesztése, publikációk írása, képzések és kampányok koordinálása.

Borítókép: ruigsantos / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!