Alakkímélő receptek

2020.03.08. 11:02

Három kennivaló finomság, amit otthon is elkészíthet

Ha ügyel az alakjára, akkor sokkal egészségesebb és biztosabb módszer, ha a bolti szendvicskrémek helyett inkább saját maga készíti el a kenyérre valót.

Forrás: Shutterstock

A Diéta és fitnesz összegyűjtött három olyan kennivaló finomságot, amit otthon is gyorsan és egyszerűen elkészíthet.

Csirkepástétom sonkával

Hozzávalók (1 személyre): 50 gramm főtt csirkemellfilé, 35 gramm sovány szárnyassonka, 1 teáskanál citromlé, fél gerezd fokhagyma, 2 evőkanál natúr joghurt, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, só, bors, pár csepp méz

Elkészítése: A csirkehúst és a sonkát vágjuk kis darabokra, majd turmixoljuk darabosra a citromlével és a fokhagymával együtt. Végül keverjük össze a joghurttal, a petrezselyemzölddel, és ízesítsük sóval, borssal, esetleg pár csepp mézzel.

Újhagymás túrókrém

Hozzávalók (körülbelül 100 grammhoz): 2 szál újhagyma, néhány szál snidling, 50 gramm sovány túró vagy ricotta, 40 gramm light krémsajt, fél evőkanál kefir vagy joghurt, fél evőkanál felaprított petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítése: Az újhagymát és a snidlinget öblítsük le, az előbbit vágjuk vékony karikákra, az utóbbit apró darabokra. A túrót keverjük krémesre a krémsajttal, valamint a kefirrel vagy joghurttal. Forgassuk hozzá a hagymát, a snidlinget és a petrezselyemzöldet, majd ízesítsük sóval, borssal.

Magos-sajtos szendvicskrém

Hozzávalók (körülbelül 70 grammhoz): 6 gramm hántolt napraforgómag, néhány friss rozmaring- és kakukkfűlevél, 60 g kecske- vagy juhsajt, fél evőkanál méz, só, bors

Elkészítése: A napraforgómagot száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára, majd hagyjuk kihűlni. A rozmaring- és kakukkfűleveleket vágjuk apróra. A kecske- vagy juhsajtot keverjük össze a mézzel, a zöld fűszerekkel és a napraforgómaggal, majd ízesítsük borssal és sóval. (Utóbbival óvatosan bánjunk, hiszen a sajt maga is sós!)

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!