Egy nap a diákok egészségéért

2019.01.01. 09:40

Hasznos ismeretekkel gazdagodtak a Batsányi János Gimnázium tanulói

A tapolcai Batsányi János Gimnázium egészségnapján mind a négy évfolyam tanulói hasznos ismeretekkel gazdagodtak.

Tóth B. Zsuzsa

Molnár András rendőr őrnagy a drogmegelőzésről hozott új információkat

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A diákok változatos programokon vehettek részt, az egészségtudatos magatartás került középpontba elméleti és gyakorlati vonatkozásban is.

Molnár András rendőr őrnagy a drogmegelőzésről hozott új információkat Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Előadásokat hallgattak az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) munkatársaitól. Magvas Zoltán, a Lelki Egészségfejlesztési Központ vezetője és Györkös Vivien pszichológus az aktuális mentális problémákra hívta fel a figyelmet. Molnár András rendőr őrnagy a drogmegelőzésről hozott új információkat számukra, Szabóné Takács Mária pedig mindennek szociális hátterére utalva rendezte egységbe a hallottakat.

Mivel pedig az egészség nem létezik mozgás nélkül, Tóth Orsolya és Szennyainé Kovács Veronika vezette be a diákokat egy rövid felfedező beszélgetés után a jóga és a gyógyító mozgás rejtelmeibe.

Az egészségnap kiemelt eseménye a Hornyák Lajos, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Regionális Onkológiai Központ vezető főorvosa kezdeményezésére létrejött A HPV fele se mese című prevenciós program volt, amelynek a megyében elsőként adott helyet a Batsányi János Gimnázium.

Varga Tiborné igazgatónő köszöntötte a megjelenteket, majd Dobó Zoltán, Tapolca város polgármestere és Hornyák Lajos főorvos nyitotta meg a rendezvényt. Hangsúlyt kapott a felvilágosítás és a megelőzés fontossága az egészség megőrzésében, az egészségtudatos magatartásmód kialakításában.

Ezt követően a Mályvavirág Alapítvány előadói, Vízné Sári Ildikó és Spanics Cosette élménydús beszélgetésben saját tapasztalataikról számoltak be. A hosszadalmas gyógyulási folyamat és az orvosi ellátás szükségszerűsége képezte elbeszélésük alapját.

A gimnázium a rendezvénnyel próbálta elérni, hogy a diákokban tudatosodjon, hogy a test egészsége összefügg a lélek és az elme épségével. A szervezők reményei szerint sikerült egységet teremteni és a fiatalok egészségtudatos magatartását formálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában