Praktikák

2019.02.26. 18:15

Hogyan fogyókúrázzanak a férfiak?

Változtatások lépésről lépésre egy egészségesebb életért.

Forrás: pixabay

A cuki kis pocakból könnyen nagyobbacska sörhas nőhet, épp ezért érdemes rávenni az urakat az életmódváltoztatásra – írja a Fanny alapján a Vasárnap Reggel legfrissebb száma.

A legtöbb férfi lazán kezeli a „testsúlykérdést”. Míg a nők többnyire lemondanak a tejszínhabos tortáról, ők csak a fejüket csóválják a „diétamánia” láttán. Megeszik a kolbászos kenyerüket, megisszák a sörüket, és boldogan düllesztik a hasukat – pedig a túlsúly következményei az ő egészségüket is ugyanúgy veszélyeztetik. Érdemes hát a hölgyeknek „bevetni magukat”, és segíteni a kedvesüknek: változtassanak közösen az életmódján!

1. lépés: Nyomozás

Tulajdonképpen miért hízott meg ennyire a párja? Az esti sörök miatt vagy azért, mert túl keveset mozog? A zsíros ételeket részesíti előnyben, vagy édesszájú, és állandóan nassol? Először az okot derítse ki, hogy minél hatékonyabban tudja őt segíteni a fogyásban!

2. lépés: Meg kell adni a kezdőlökést!

Vessen véget az olyan becézéseknek, mint a „mackóm” vagy a „macikám”, és a has szeretetteljes simogatását is felejtse el! Ha tényleg azt akarja, hogy a párja leadjon néhány kilót, fogalmazzon világosan – a célozgatás itt nem elég. Mondja meg neki kerek perec, hogy a „helyes kis pocakja” időközben hatalmas pókhassá nőtt, és hogy elsősorban egészségügyi okokból szeretné, ha lefogyna.

Nagyon fontos, hogy ne bántsa meg a másikat: biztosítsa arról, hogy mindenben támogatni fogja, és hogy segít neki az életmódváltásban!

3. lépés: Tilalmak helyett alku

A párja hajlandó fogyókúrázni? Akkor közösen gondolkozzanak el azon, miről mondana le önként. Emellett állítsanak fel szabályokat is: például alkoholt csak hétvégén ihat, és akkor is mértékkel. Az is fontos, hogy csak egészséges nassolnivalókat (pl. gyümölcsjoghurt, gyümölcsök és olajos magvak) tartson otthon.

4. lépés: Közös bevásárlás

Tény, hogy a férfiak közül sokan nem tanultak meg önállóan vásárolni. Legközelebb tehát menjenek együtt, és mutassa meg neki, hol találja a csomagoláson a lényegi információkat, például a zsír-, cukor- és kalóriatartalmat, hiszen ezeket mindig a hátoldalon tüntetik fel, eléggé apró betűkkel. Ha a kedvese egy kicsit már otthonosabban mozog az élelmiszerek között, küldje el egymagában a közértbe, és bízza rá a az egészséges ételek beszerzését, hogy a gyakorlatban is bevethesse az újonnan szerzett tudását!

5. lépés Mozgás nélkül nem megy

A nők fortélyai, legyen szó akár egy Cindy Crawford-DVD-ről vagy egy step-aerobik óráról, nem fogják lázba hozni a férfit. Milyen hobbijai vannak a párjának? Talán működik a munkahelyén egy focicsapat? A közösség ereje ott tartja majd a kedvesét – és miután leküzdötte első szégyenét a pocakja miatt, vonzani fogja őt a harc a kollégákkal, így aztán sosem akarja lemondani az edzést. Az olyan sportágak, mint a tollaslabda, a tenisz és a kerékpározás, szintén kedveltek a férfiak körében. Ráadásul ezeket akár kettesben is gyakorolhatják, így nemcsak mozognak, de tartalmasan is töltik el a közös szabadidejüket!

6. lépés: Zsírszegényen

Legyen ízletes az étel, különben az embere nem fog kitartani! Néhány apró változtatás is elég: a hasábburgonyát például a fritőz helyett a sütőben készítse, kevés zsiradékkal, a fasírthoz pedig zsírszegény húst vegyen, és szolgáljon fel mellé egy nagy adag párolt zöldséget vagy friss vegyes salátát is.

Meggyőző érvek

Olyannak szereti a kedvesét, amilyen, ezért nincs megfelelő érve, hogy miért is kellene leadnia pár kilót? Próbálkozzon meg az alábbiakkal! Drágám, azért kellene lefogynod, hogy...

* …egészségesebb legyél.

* …végre ismét focizhass.

* …nőjön a teljesítőképességed – természetesen a szexben is.

* …elölről és oldalról is jól nézz ki.

* …ne a cipőfűződ bekötése legyen a nap legnagyobb kihívása.

* ...felnézzenek rád a kollégáid a kitartásod miatt.

Borítókép: illusztráció / pixabay.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!