vakáció

2019.06.17. 11:08

Hol töltik a gyerekek a nyarat? Olvasóink válaszoltak

Június 14-én véget ért a tanév. Arra voltunk kíváncsiak, olvasóink gyermekei hol-hogyan töltik a nyári szünidőt.

Horváth László

A teljes nyári szabadság csak az iskolába járók kiváltsága. Míg mi dolgozunk, a gyerek vagy egyedül marad, vagy ahogy olvasóink 12%-a jelezte, a nagyszülőknél tölti az időt. Így biztosak lehetünk benne, hogy az ifjak a legjobb helyen vannak, és hogy mama mellett biztosan jóltápláltak maradnak.

 

Az olvasók 16%-a táborba küldi a gyerkőcöt. Veszprém megyében hatalmas kínálat van nyári táborokból, és országos szinten is megyénk az egyik legkeresettebb célpont. Csemeténk idejét aktívan és hasznosan tölti így, és valószínűleg tanul valami újat is!

Ugyancsak 16% választotta a nyári munkát. Értelemszerűen csak az idősebb gyerekek számára adott a lehetőség, hogy nyáron kicsit növeljék a zsebpénzüket, és spóroljanak adott esetben a nyári fesztiválokra. Nem utolsósorban pedig már egészen hamar felelősséget tanulnak és felismerik a munka értékét.Viszont nem árt tisztában lenni ezek törvényi, és adójogi szabályozásaival.

 

Olvasóink gyermekeinek több, mint fele itthon marad a szünidőre. Egyrészt egy külföldi utazáshoz képest ez valóban jóval költséghatékonyabb választás, másrészt a család minden estét együtt tölthet. Talán még ez a legjobb opció a fiatalok számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában